Колекцію одягу Vkraina від Міли Негру прикрасили принти середньовічних мап України

Дата: 16.12.2014
Автор:

У днями презентованій у Києві колекції жіночого одягу прет-а-порте молода, проте вже відома дизайнер Міла Негру зуміла вразити глядачів оригінальним підходом до самого поняття “етнічні нотки в одязі”. Стандартне уявлення про етнічні елементи в сучасному одязі – це зазвичай використання традиційних орнаментів, стилізація одягу під старовину та решта вже звичних і прогнозованих речей. Міла Негру була оригінальною – для пошиття своєї колекції вона використала тканини з нанесеними на них… принтами географічних  мап XVI-XVIII століть, на яких європейські картографи зобразили Україну.

Костюми – абсолютно сучасні, так само як і тканини, з яких їх пошито – старовинні малюнки на них створюють легкий, як вуаль, майже незримий місточок між минулим і сьогоденням. Колекція називається Vkraina, оскільки створена на основі однойменного проекту від національного телеком-оператора «Київстар».

Оцифровані карти, які є в мобільному додатку Vkraina від «Київстар»  та на сайті проекту www.vkraina.com дизайнер використала для виготовлення лекал окремих моделей одягу, який потім протягом декількох місяців шився виключно з натуральних тканин.

25% коштів, отриманих від продажу одягу з колекції fashion-проекту Vkraina, Міла Негру хоче перерахувати Українській Біржі Благодійності на проект «Допоможемо з найнеобхіднішим» - коштом цього проекту буде закуплено реанімаційне обладнання для карет швидкої допомоги для Сходу нашої держави, де точиться війна.

Довідка:

Проект «Vkraina», який слугував ідеєю для створення колекції від Міли Негру -  це  інтернет-сайт і водночас мобільний додаток до Windows 8 та Windows Phone, де зібрано близько двохсот старовинних європейських мап з означеною на них Україною. Мальовані  в Англії, Голландії, Польщі,  Франції, Німеччині  у часи Козацької держави ( XVI – XVIII столітті), вони є часткою приватної колекції Андрія Осадчука, який входить до  правління компанії «Київстар». Він збирав ці мапи більше 7 років, розшукуючи їх у країнах Європи та Північної Америки , скуповуючи  в букіністичних магазинах, у дилерів та на аукціонах.

Світлана КРАВЕЦЬ, фото Наталії КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру