Українські війська відбили у сепаратистів населений пункт на Луганщині

Дата: 01.11.2014
Автор:

На околицях міста Щастя, які майже без передиху, як і саме місто, обстрілюють бойовики за підтримки російської бронетехніки та артилерії, українські вояки взяли під контроль село Геївка, йдеться у сюжеті ТСН.

Населений пункт розташований за високою горою. Ще півтора тижні тому Геївка не контролювалася українськими військами. Та врешті їм вдалося очистити село від бойовиків та захопити цю важливу висоту. Тепер позиції пильнують “айдарівці”, прикордонники та бійці 92-ї бригади. “По цих позиціях іде обстріл із боку Старого Айдара зі 120-мм мінометів і стрілецької зброї з періодичністю через ніч, буває через 2 ночі”, – розповів заступник командира 92-ї ОМБР Олександр Васильковський. Поряд важливий стратегічний об’єкт – Луганська ТЕЦ, а навколо гори – широкі смуги “зеленки”. Далі – лише бойовики, їхні диверсійні групи, наче мурахи, щоразу підповзають до позицій українських бійців, інколи підходять метрів на 20 від укріпрайонів. “Іде постійна стрілянина, але ми ще конкретно не визначили звідки. Вони зазвичай з боку села, бо знають, що в сторону села ми не стрілятимуть будемо. В основному йде стрілецька стрільба”, – розповів один із захисників Геївки. Бойовики не полишають надії знову зайняти цю стратегічно важливу висоту. Регулярно, особливо вночі, обстрілюють позиції українців. Перш за все від цього страждають місцеві жителі, адже коли міни перелітають гору, то потрапляють прямо у житлові будинки.

На вулицях села – жодної живої душі, нещодавно тут орудували “казаки” разом із чеченцями. Люди, які ще не оговтались від розбою бойовиків, просто бояться виходити з будинків. “Вони таяться, бо не впевнені в завтрашньому дні, якщо так вже говорити, з нами вони привітно поводяться, взаємини – ми допомагаємо, чим можемо”, – пояснив військовослужбовець. Бойовики, коли відходили із Геївки, підірвали міст – ледь не єдине сполучення села з цивілізованим світом. “Сепаратисти його підірвали, щоб залишити людей без хліба, без доставки ліків. Глибина річки тут подекуди близько 12 метрів, найближчий міст, до якого ще є доступ, знаходиться десь у 30 кілометрів звідси”, – говорить боєць АТО. Міст наші вояки відновили власними силами. На позиціях, запевняють бійці 92-ї, закріпились міцно, Геївку ворогу віддавати не збираються. Нині будують міцні укріпрайони і готуються відбивати атаки.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/ukrayinski-biyci-vidbili-v-boyovikiv-strategichne-selo-na-luganschini-389471.html

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру