На Київщині піймали двох бойовиків “ДНР”

Дата: 26.09.2014
Автор:

Контррозвідка СБУ затримала двох громадян України, які брали активну участь на боці терористів “ДНР” у бойових діях проти українських сил та втекли до столиці.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У Білій Церкві СБУ спільно з міліцією затримала 18-річного громадянина України “П”, уродженця м. Харцизьк Донецької області, який повернувся “із заробіток” у незаконному воєнізованому формуванні т.зв. “ДНР” для навчання у виші на Київщині.

Зі слів затриманого студента, протягом “літніх канікул” він за грошову винагороду “підробляв” охоронцем на блокпосту терористів поблизу Харцизьку.

Наприкінці серпня найманець втік до столиці України і розпочав навчання у виші, сподіваючись сховатись у багатомільйонному місті від покарання.

Мешкаючи у Білій Церкві, “П” через соціальні мережі підтримував зв’язки зі своїми спільниками з “ДНР” – отримував завдання поширювати антиукраїнські заклики, вербувати місцевих мешканців, здобувати  зброю, організовувати підривні акції.

У Ірпіні Київської області контррозвідка СБУ затримала ще одного бойовика “ДНР”, 39-річного громадянина України “М”, який розгулював по містечку з гранатою РГД-5 у сумці.

Встановлено, що упродовж 2014 року для залякування місцевого населення за завданнями терористів зловмисник вчиняв вибухи у громадських місцях селищ та міст Донеччини, підпали адміністративних будівель та осель мирних жителів, здійснював провокації. Після звільнення значних територій силами АТО бойовик втік з “небезпечного” регіону до столиці.

Слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру