СБУ відбила інформаційно-технічну диверсію спецслужб Кремля

Дата: 12.09.2014
Автор:

Лучшиє уми Крємля" даремно напружувалися...

СБУ викрила й припинила чергову інформаційно-технічну диверсію російських спецслужб з отримання доступу до персональних даних громадян та службової інформації держорганів України.

Про це йдеться у повідомленні спецслужби.

“Під час заходів з протидії інформаційній агресії РФ проти України виявлено шкідливе програмне забезпечення, яке спецслужби Росії використовували для  отримання несанкціонованого доступу до відомостей, що обробляються на комп’ютерах”, – сказано у повідомленні.

Згідно з ним, на особисті та службові поштові скриньки українців здійснювалась масове поширення повідомлень з посиланням на начебто важливу інформацію “про сепаратистів на території Донецької та Луганської областей”.

Назви таких листів та адреси відправників постійно змінювались. Зокрема, один з них нібито містив загальний список заручників, які утримуються терористами.

Насправді листи містили посилання на файл, уражений шкідливим вірусом, який забезпечував повний контроль над комп’ютером. Встановлено, що керування цими атаками здійснювалось з єдиного контрольного центру російських спецслужб.

За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, російські спецслужби, ймовірно, продовжуватимуть такі атаки, використовуючи методику психологічних диверсій.

“Адже першою реакцією кожної нормальної людини, яка отримала листа з такою назвою, буде відкрити його, щоб кинутись на допомогу. У цьому цинічний розрахунок”, – сказав він.

“СБУ закликає громадян бути пильними, звертати увагу на адресу відправника, видаляти підозрілі листи, повідомляти про випадки такої фейкової розсилки правоохоронним органам”, – додав Лубківський.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру