Amnesty International визнала участь Росії у конфлікті, спровокованому в Україні

Дата: 10.09.2014
Автор:

Amnesty International вважає Росію стороною конфлікту в Україні. У організації є докази того, що російські танки переходили кордон з Україною, а також свідчення загибелі російських солдат в Україні.

Волонтери Amnesty International з квітня цього року ведуть моніторинг подій, пов’язаних зі збройним конфліктом в Україні і зібрані факти дозволяють впевнено заявити: Росія безпосередньо і активно бере участь в конфлікті і є стороною конфлікту. Про це заявив генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті на сьогоднішній прес-конференції в Москві.

“Наші висновки грунтуються на різних фактах, перше – це супутникові знімки, отримані нами. І наш аналіз супутникових знімків показав, що існує систематичне і добре організоване скупчення артилерії і бронетехніки, особливо в районі Новоазовська. Крім того, у нас є свідчення очевидців того, що російські танки переходили кордон. Ми багаторазово отримували повідомлення про те, що російські військові лікували отримані поранення в госпіталях на території України, і також чули про таємні похованнях, про таємні похорони російських військовослужбовців. і ці військовослужбовці отримали поранення або були вбиті за нез’ясованих обставин “, – розповів Шетті.

“Принаймні двічі журналісти, які виявили ці факти, зазнали нападу з боку невстановлених осіб. І на основі безлічі всіх доказів, про які я сказав, Amnesty International оголосила цей конфлікт міжнародним конфліктом, а Росію – стороною цього конфлікту”, – підкреслив він.

Претензії Amnesty International до російської влади не обмежуються участю Росії у збройному конфлікті в Україні. Ситуація з дотриманням прав людини всередині країни, за словами Саліла Шетті, викликає запитання. Особливо правозахисників турбує порушення права на свободу слова, свободу зібрань та об’єднань.

Поки ніхто з офіційних представників Кремля, уряду чи правоохоронних органів не висловив готовності прийняти делегацію Amnesty International, очолювану її генеральним секретарем.

www.delo.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру