У День знань у Козацькому ліцеї Черкас учні з рук у руки передавали приціл гвинтівки загиблого “айдарівця”

Дата: 01.09.2014
Автор:

1 вересня в Черкасах з ініціативи голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка розпочав діяльність Козацький ліцей – поки що на базі школи №6, а згодом він перейде під патронат Національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Цього дня юні козаки й козачки зустрілися з багатьма цікавими людьми. Найбільше ж їм запам’ятаються виступи владики Іоана, голови ОДА Юрія Ткаченка, в.о.ректора Національного університету ім. Б.Хмельницького Олександра Черевка, директора приватного історико-етнографічного музею «Козацькі землі України» Володимира Недяка та отамана “Вільного козацтва Холодного Яру” Олега Островського, який нещодавно повернувся із зони АТО, де був у складі батальйону “Айдар”.

Козацький клас загудів від задоволення, коли Островський зняв з себе і передав від парти до парти, щоб роздивилися, тактичні захисні окуляри й автомат, з якого вийняв ріжок. А ще – кожен з дітлахів потримав у руках оптичний приціл зі снайперської гвинтівки легендарного командира підрозділу “Холодний Яр” у складі батальйону “Айдар” Євгена Войцехівського, якого вже немає серед живих. На прицілі – 11 позначок успішного застосування зброї проти ворогів України…

Андрій КРАВЕЦЬ, фото автора

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру