Режисер з Харкова, якого в дитинстві лякали бандерівцями, вирішив зняти про них фільм

Дата: 14.08.2014
Автор:

Просвітницьку місію взяв на себе Ігор Піддубний – режисер-документаліст і депутат Харківської міськради, а ідею картини йому підказали друзі. Автор каже, що в дитинстві його лякали «бандерівцями», але зараз настав час докопатися до істини.

Днями знімальна група завершила експедицію в Прикарпаття, творці картини побували на місцях боїв Української повстанської армії, працювали в архівах і в будинку-музеї Степана Бандери, говорили з його соратниками. Розвінчувати міфи дитинства довелося за допомогою документів, історичних книг та особистих зустрічей з повстанцями і їх нащадками. З документами, каже автор, було дуже складно працювати, оскільки майже всі вони – польською мовою.

Природно, сотні хвилин відзнятого матеріалу чекають доопрацювання.

«У мене немає мети довести або спростувати ті злочини, які приписують Бандері. Але ми повинні хоча б дізнатися, ким була людина, яка стала символом боротьби за Незалежність. Але вже зараз можу сказати, що всі розмови про його участь у злочинах проти мирного населення недоречні, оскільки з 1939 року він в Україні не був ні разу », – каже режисер.

Піддубний планує завершити роботу до кінця цього року. Фільм повинен бути документальним, без художніх вставок. В першу чергу, за задумом режисера, його картину побачать в інтернеті, а не по телевізору – автор розраховує на якомога ширшу аудиторію. При цьому, продукт створюється повністю російською мовою – для жителів сходу України та росіян.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру