На Київщині відкриють пам’ятник козакам і старшинам Дніпровської повстанської дивізії і презентують книги про Визвольну боротьбу

Дата: 07.08.2014
Автор:

16 серпня о 10.00 в селі Щербанівка Обухівського району Київської області відбудеться урочисте відкриття пам’ятного знаку козакам і старшинам Щербанівської сотні Дніпровської повстанської дивізії отамана Зеленого (автор Михайло Горловий, архітектор Кий Данилейко).

Під час меморіального мітингу відбудеться презентація 3-го, розширеного, видання книжки Президента Історичного клубу “Холодний Яр” Романа Коваля “Отаман Зелений” та спогадів Бориса Монкевича “Похід Болбочана на Крим”.
Запрошені до виступу кобзар Василь Литвин, поетеси Антоніна Литвин і Тетяна Лемешко, лідер групу “Тінь сонця” Сергій Василюк, редактор газети “Обухівські вісті” Олена Артюшенко. Промовлятимуть й Михайло Горловий та Роман Коваль.
Адреса вшанувань: околиця села Щербанівки в бік с. Долини, вул. Григорія Косинки, 21. Вшануймо борців за волю України разом!

Довідка

7 серпня 2014 р. у бібліотечці Історичного клубу “Холодний Яр” у серії “Українська воєнна мемуаристика” вийшла книга 7 – спогади сотника Армії УНР Бориса Монкевича “Похід Болбочaнa нa Крим” (в-во “Наш формат”, друкарня в-ва “Медобори”).
У виданні йдеться про переможні походи полковника Петра Болбочана на Київ, Полтаву, Харків, Запоріжжя, Мелітополь, форсування Сиваша, визволення Криму від російських окупантів, тріумфальну зустріч запорожців у Сімферополі, про вигнання російських окупантів з Донбасу. Це книжка про бойову співпрацю з німецьким військом у боротьбі проти більшовицької Москви. Події відбуваються у першій половині 1918 року. У книжці вміщено також спогади бойових побратимів полковника Болбочана і сотника Монкевича – старшин-запорожців Степана Самійленка, Івана Дубового, Никифора Авраменка, Всеволода Петріва, Володимира Сікевича, Петра Содоля-Зілинського та козака-болбочанівця Бориса Антоненка-Давидовича.
Редактор-упорядник Роман Коваль сподівається, що книжка про перемоги наших дідів і прадідів над російськими окупантами навесні 1918 року додасть духу українським воякам і вони зженуть із цього світу російські банди терористів та сепаратистів.

Слава запорожцям Армії УНР! Слава козацтву добровольчих формацій “Айдар”, “Азов”, “Дніпро”, “Тернопіль”, “Донбас”, Національної гвардії та нашої армії.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Одна відповідь на На Київщині відкриють пам’ятник козакам і старшинам Дніпровської повстанської дивізії і презентують книги про Визвольну боротьбу

  1. Сергій на 10.08.2014 из 01:18

    царство небесне усім без винятку українським козакам загиблим за правду, свободу і народовладдя в Українській Республіці під самими різними прапорами

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру