До фестивалю «Ше.Fest» на Черкащині залишилося два тижні

Дата: 06.08.2014
Автор:

16-17 серпня на Батьківщині Тараса Шевченка – в  с. Моринці Звенигородського району Черкаської області – відбудеться Перший всеукраїнський фестиваль до 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка «Ше.Fest».

SHEfest_AFISHA

У програмі дводенного фестивалю: музичні виконавці, «просвітницька» галявина, мистецькі перформанси, майстер-класи з різних галузей народного господарства, театральні постановки, фільми про Тараса Шевченка,  програма для дітей, українські народні танці, ярмарок, екскурсії та наметове містечко.

Пісні на слова Шевченка виконуватимуть Тінь Сонця, Веремій, Шпилясті Кобзарі, Транс-формер, Фолькнери,  Хочу ЩЕ!, Друже Музико, PoliКарп, PIANO, Теорія Простору, Х.О. (Христина Халімонова), CANFLY, АПОКРИФ та інші.

Лекції про Кобзаря читатимуть: актори Ірма Вітовська (серіал «Леся + Рома», фільми «Залізна сотня», «Богдан-Зиновій Хмельницький») та Дмитро Лінартович (фільм «Той, хто пройшов крізь вогонь»); лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк; казкар Сашко Лірник; поетеса Анастасія Дмитрук (авторка віршу «Никогда мы не будем братьями», що став символом Євромайдану); художник, арт-директор «Українського Тижня» Андрій Єрмоленко; співробітники Національного музею Тараса Шевченка в Києві й Національного музею-садиби Тараса Шевченка в с. Моринці та інші. Окрім того, на гостей фестивалю чекають поетичні батли та театральне прочитання «Кобзаря».

На фестивалі проводитимуться майстер-класи з малювання, різноманітні мистецькі перформанси та виставка картин художника Андрія Єрмоленка.

На любителів театру чекають постановки про життя та творчість Шевченка: рок-опера «Міф» (театральна трупа  історичного факультету КНУ ім. Т.Шевченка) та вистава «Живий Шевченко» (автор сценарію – Галина Яблонська).

Також пройдуть покази документальних і художніх фільмів, відеоматеріалів і короткометражок ХХ і ХХІ ст.

На галявині «Машина часу» відбуватимуться майстер-класи з різних галузей народного мистецтва (гончарство, соломоплетіння, ліщиноплетіння, ковальська справа, бондарство та ін.), українських народних танців і співів, заплітання коси та вистригання джури.

На території фестивалю працюватиме народний ярмарок, де гості зможуть придбати сувеніри з символікою образу Тараса Шевченка. На маленьких гостей чекають народні ігри, хороводи, розповіді казок від Сашка Лірника та багато іншого.

Гості Ше.Festу зможуть відвідати село Моринці, де Тарас Шевченко провів перший рік свого життя; село Шевченкове, в якому зростав, здобував першу освіту, де поховані його батьки; село Будище, де письменник козачкував у маєтку пана Енгельгарда.

Фестиваль – благодійний: на ньому пройде аукціон із продажу картин та збір коштів на підтримку військовослужбовців в зоні АТО, а саме – на придбання тепловізора для черкаських військових, які проходять службу в прикордонній заставі Свердловського району Луганської області.

Організаторизаходу: Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль» (soli.com.ua), Молодіжна громадська організація «Мистецька Платформа» (artplatform.org.ua), Моринська сільська рада Звенигородського району Черкаської області (moryntci.com.ua), Мегамарш у вишиванках (megamarsh.in.ua), Мистецьке обєднання «Глечик».

Територія вільна від алкоголю!

Вхід – вільний.

Контакти:

тел. 093 943 34 68 (Надія)

e-mail: shefest@ukr.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру