У Луцьку стартував фестиваль українського опору “Бандерштат”

Дата: 02.08.2014
Автор:

З 1 по 3 серпня в місті Луцьк на території міського іподрому проходить єдиний в Україні фестиваль патріотичної музики. Цього року захід фестиваль українського опору проходить під гаслом «Перезавантаження».
Цього року перший день фестивалю відвідало близько 3000 людей.

Перший день заходу показав, що аудиторія фестивалю розширюється, адже захід відвідала велика кількість сімей з дітьми. І це не дивно, адже для таких гостей цілий день діяло дитяче містечко, де проходила низка майстер-класів. Найменші відвідувачі фестивалю мали змогу навчитись виготовляти ляльки-мотанки, листівки, браслети зі стрічок, вітрячки з картону, займалися на гончарному колі, розписували скло та багато іншого. Також впродовж дня діяла фотостудія, місце для розваг та спортивна зона.

Музичну частину відкривали луцький Garage Drum Show. Також ще грали Part of Universe, 4hours-band, Широкий лан, КЕТО, Дикі Серцем, Брем Стокер, Zatoczka, Веремій та хедлайнери Мотор’Ролла.

Сьогодні впродовж першої половини дня на фестивалі проходили гутірки, де запрошені гості ділилися своїм історіями та досвідом зі слухачами. Спікерами на гутірковій сцені були Тарас Ткаченко (режисер фільму «Повстання духом»), Олег Вишня – представник спільноти «Наступна республіка», Єгор Соболєв – голова Люстраційного комітету України та учасники подій 19-20 лютого на Майдані – Олександр Гуч та Володимир Пастушок.

«Приємно є те, що люди горді з того, що вони є українцями, адже на фестивалі можна побачити все більше людей, які носять вишиванки та різноманітні патріотичні аксесуари. В нації відбувається переосмислення цінностей і народ все більше вболіває за єднання. Важливо, що фестиваль є щорічним і він надалі пропагує патріотизм серед молоді», -ділиться своїм враженнями від фестивалю Олександр Гуч.

Перший фестивальний день був наповнений різноманітними заходами. Постійно малювали боді-арт, діяли виставки-продаж літератури, художники малювали портрети та шаржі, місцеві митці продавали свої вироби на ярмарку, луцький велопрокат пропонував відвідувачам покататись на велосипеді.

Також можна було розглянути банери з детальною історією УПА, енто-фотовиставку Анни Сенік, та виставку постерів «Волинське Полісся» Олега Борячка.

Також під час фестивалю волонтери збирали кошти для військових, які беруть участь в АТО. Гурт «Широкий лан» під час свого виступу також провів акцію на підтримку бійців. Музиканти серед гостей фестивалю пустили кілька прапорів України, на яких відвідувачі могли написати свої побажання для військових. Музиканти пообіцяли передати ці прапори в зону АТО.

Вночі на території фестивалю діяла акустична сцена, де можна було побачити виступ театру «Гармидер» та почути такі гурти, як Механічний Апельсин, Суренж, Відстань, SWEETLO, Біллі Мілліган Бенд.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру