Поради експерта: як вберегти особисту інформацію в Інтернеті від ФСБ

Дата: 31.07.2014
Автор:

Видалення акаунтів із російських соцмереж не врятує від потрапляння особистої інформації до спецслужб, оскільки усі дані із цих сторінок зберігаються щонайменше два місяці.

 Про це розповів фахівець з IT-безпеки Геннадій Гулак, пише «Вести».

«Справа в тому, що інформація з вилучених сторінок зберігається як мінімум два місяці. До особистих даними, які можуть стати доступні ФСБ, відноситься вся інформація, залишена в інтернеті: прізвище, телефон, дата народження, місце проживання – все, що ви пишете при реєстрації. Причому особисте листування, якщо мова йде про соцмережі, може перехоплюватися спецслужбами прямо в момент написання», – повідомив Гулак.

Експерт порадив не вести важливу переписку в соцмережах, навіть у «Facebook», який не зареєстрований в Росії. Він також рекомендував заводити акаунти в соцмережах під вигаданими іменами і не писати там правдиву особисту інформацію.

«Пошту краще завести на gmail.com, але навіть там файли з інформацією потрібно пересилати в архіві з паролем, в якому не менше восьми символів – кирилиця, латиниця, великі і маленькі букви, а також цифри», – додав експерт.

Як відомо, з 1 серпня 2014 року у Російській Федерації набирає чинності новий антитерористичний закон, що надає повне право Федеральній службі безпеки країни на отримання практично всіх особистих даних користувачів інтернет-ресурсів, зареєстрованих у РФ.  Серед «небезпечних» ресурсів вважаються популярні «ВКонтакте», «Однокласники», «Яндекс», «Моє коло», «Мій світ», «Мейл.ру» і LiveInternet.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру