Кулеметник “Холодного Яру” Володимир Муха поліг у бою, як справжній Воїн і Патріот…

Дата: 24.07.2014
Автор:

На цьому фото Володимир Муха - з автоматом. У бою в Георгіївці він прикривав відступ побратимів з кулеметом у руках...

Сьогодні у Гайсині на Вінничині поховають справжнього Героя – 20-річного воїна підрозділу “Холодний Яр” при штурмовому батальйоні “Айдар” Володимира Муху.

20 липня, під час бою за село Георгіївка на Луганщині підрозділу “Холодний Яр” з 24 чоловік вдалося прорвати ворожі позиції і організувати “коридор” для постачання паливом і боєприпасами українських військовиків на території Луганського аеропорту. Наступного дня, 21 липня терористи організували контратаку із задіянням танків. Під час бою двоє “холодноярців” було поранено, а Володимир Муха, який був кулеметником і прикривав відхід підрозділу, загинув від кулі ворожого снайпера. Поліг в бою, прославивши своє ім’я і не зганьбивши честі Українського Солдата…

Муха Володимир Олександрович народився 28.03.1994 року в Теплицькому районі, с. Кам`янка. У віці 10 років разом з родиною переїхав жити до м. Гайсин Вінницької області. З 4 по 11 клас навчався в НВК СЗШ І-ІІІ ступенів інтернат-гімназії м. Гайсин. У 2011 році вступив до Вінницького політехнічного університету на факультет електромеханіки. Навчався сумлінно. Зарекомендував себе як відповідальний та цілеспрямований студент. Мав велике почуття любові та патріотизму до своєї держави, з перших днів приймав активну участь у Вінницькому Майдані. Спеціально перевівіся зі стаціонару на “заочку”, щоб піти до війська і з травня воював у зоні АТО.  

Весь цей бій, а також майже тиждень, поки підрозділ “Холодний Яр” був затиснутий у лещата ворогів і утримував підступи до аеропорта Луганська, на позиціях у Георгіївці перебував і головний редактор газети “Козацький Край” Олег Островський. Після його повернення із зони АТО ми опублікуємо детальний фоторепортаж з місця найжорсткіших боїв. Окрім того, до друку найближчим часом готується спецвипуск газети “Козацький Край”, присвячений живим і полеглим Героям штурмового батальйону “Айдар”.

Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру