Воювати на боці України зголосилися фіни, литовці, французи, італійці, шведи, латвійці, євреї, естонці…

Дата: 19.07.2014
Автор:

Батальйон “Азов” приймає в свої ряди добровольців з європейських країн: Італії, Швеції, Фінляндії, країн Балтії та Франції. Про це пише журналіст Фаусто Білославо в репортажі, опублікованому в італійському виданніі “Il Giornal.it”.
“Війна в Україні відправила на передній край відданий Києву підрозділ, у який вербують європейських добровольців, – оповідає автор. – Батальйон” Азов ”  воює силами 250 бійців на східному фронті України проти проросійських бойовиків. Дюжина іноземних добровольців , які заявляють, що їм ніхто не платить, вже принесли присягу. Очікується прибуття ще 24 чоловік, і на Facebook французький ветеран війни в Хорватії Гастон Бессон закликав інших наслідувати їхній приклад. Протягом кількох днів на базі в Бердянську ми спостерігали за діями батальйону “Азов “, що підпорядковується Міністерству внутрішніх справ”, – повідомляє кореспондент.
“Серед європейських волонтерів є італієць Франческо Ф., – розповідає далі Білославо. – Він залишив життя менеджера, щоб битися на боці українців проти проросійських сепаратистів. Шведський снайпер Мікаель Скіллт – один з небагатьох, хто говорив з відкритим обличчям; за його голову сепаратисти призначили нагороду. Серед іноземних добровольців є росіяни, які хотіли б повалити владу в Москві. Через колір форми та приєднання до українських і європейських крайніх правих їх називають “чорними чоловічками”, – йдеться в репортажі.
Після російської анексії Криму та промосковського бунту на сході України 53-річний Франческо, якого в батальйоні звуть “дон” або”дядя”, вирішив завербуватися і воювати в  ”Іноземному легіоні”, який формується. “У момент небезпеки пружина лопнула, – розповідає Франческо. – Як кажуть в Італії, finita la commedia. Це вже була не гра. Що я мав робити? Повернутися додому і залишити своїх товаришів по барикадах на Майдані?” Бойове хрещення відбулося 13 червня в бою за Маріуполь: “Ми пішли в наступ. Ми захопили зенітну установку, стали бити з неї прямою наводкою і розгромили барикади проросійських бойовиків”. Його український друг на прізвисько Легіонер був поранений…
У молодих українців підрозділу, включаючи декількох ультрас, фанатів команди “Динамо” (Київ), популярні легенди про Римську імперію і про Європу часів хрестових походів, продовжує автор. На грудях і плечах цих “чорних чоловічків” є численні татуювання у вигляді рунічних і кельтських символів. У ті рідкісні моменти, коли вони залишають базу, щоб пройтися, вони виходять у цивільному одязі і беруть з собою зброю у спортивній сумці.
“Ми – добровольці. Нам не оплачують навіть сигарети, – каже Франческо.-Я завжди мріяв про таке життя. Ми виступаємо за єдину Україну, незалежну ні від Росії, ні від НАТО або фальшивих європейських цінностей”.
“Я не найманець і навіть не секретний агент. Я не ховаюся. Я називаю себе революціонером, ідеалістом, який пройшов дві війни і повстання в Хорватії, Боснії, Бірмі, Лаосі та Сурінамі”, – говорить Гастон Бессон, 46 років, ветеран передової на різних широтах. “Зелені очі, сиве волосся – ми зустріли його на Майдані, серед того, що залишилося від барикад”, – пише кореспондент. Його мати, що займається виноробством в Бургундії, свого часу налякала сина: або ти працюєш на сімейному підприємстві, або йди в армію. Бессон вибрав п’ять років у десантних військах і спецназі. Потім Париж направив його неофіційно в Південно-Східну Азію, де і відбулося його бойове хрещення. У Хорватії в ході війни проти Сербії він був тричі поранений. “Бессону не подобається термін, але він вербувальник європейських добровольців, які воюють проти проросійських повстанців”, – повідомляє кореспондент.
“Багато приїжджають з Північної Європи, Швеції, Фінляндії, Норвегії. На базі батальйону” Азов “у Бердянську є” неймовірний Майк “з борідкою і світлим волоссям вікінга. Колишній снайпер шведської армії, він приїхав в Україну після того, як побачив фото кривавих зіткнень на Майдані. Повстанці призначили за його голову нагороду в 5 тис. євро – великі гроші в цих краях. Він знизує плечима: “Я їх не боюся. Якщо вони хочуть, нехай спробують взяти мене “.
Французький ветеран Бессон розповідає: “Кожного дня я отримую десятки листів електронною поштою, я відкидаю 75% запитів. Ті, хто хочуть до нас приєднатися, повинні купити квиток на літак за свої гроші. Потім пройти в Києві курс початкової підготовки, перш ніж їх направлять на передову. Нам не потрібні фанатики, ті, хто люблять вбивати, не потрібні наркомани та алкоголіки. Нам потрібні ідеалісти-безсрібники, а не найманці, які працюють за гроші “, – переказує кореспондент слова Бессона.

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) незабаром може з’явиться ще один, окремий добровольчий батальйон. Ізраїльтяни з України об’єднуються в батальйон “Матілан”.
“Відбувається створення добровольчого єврейського батальйону для звільнення території України від терористів і загарбників. Адміністратор цієї групи був військовослужбовцем ЦАХАЛу, і просить усіх євреїв, які проживають на території країни, де вони народилися, виросли і живуть приєднатися до батальйону” Матілан “. Україна – це наша країна, наш дім, який ми повинні і зобов’язані захищати “, – повідомляє в мережі ВКонтакте один з ініціаторів створення батальйону на ім’я Максим Нейман.
За словами Неймана, на даний момент організатори отримують “багато заявок” про прийняття в батальйон. “… Ми хочемо вирішити питання з МВС, щоб нам надали офіційно всі папери. Так само, зараз ведуться переговори з організаціями в Ізраїлі, щоб ті, у свою чергу змогли допомогти нам у розвитку”, – повідомив адміністратор групи, присвяченій “Матілану “.
До речі, так само – “Матілан” – називається підрозділ спецназу прикордонників у Ізраїлі.

А тим часом, формуються і нові батальйони добровольців з самих українців: у Хмельницьку – “Богдан”, а у Запоріжжі – “Скіф”. Бажаючих набити пику агресорові – багато…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру