Українцям з військ ООН не терпиться всипати “колорадам”

Дата: 16.07.2014
Автор:

15 липня, з нагоди Дня українських миротворців в Головному командному центрі Збройних Сил України заступник Міністра оборони України Ігор Кабаненко провів сеанс відеоконференцзв’язку з командирами українських національних контингентів. Про це “Козацькому краю” розповіли у РМЦ Міноборони України.

Від імені керівництва обороннного відомства та Збройних Сил Ігор Кабаненко привітав з професійним святом та заслухав доповіді командирів 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго полковника Володимира Пастухова, 56 окремого вертолітного загону Місії ООН у Республіці Ліберія полковника Олександр Венгера та національного контингенту в Косово (Республіка Сербія) майора Володимира Горбатюка.

Більше 700 військовослужбовців ЗС Ураїни беруть участь у понад 10 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил.

— Українські миротворці успішно виконують поставлені перед ними завдання, — зазначив Ігор Кабаненко.

За словами заступника Міністра оборони, хлопці активно цікавляться  ситуацією в Україні. Вони тримають зв’язок і всіляко підтримують військовослужбовців, які виконують завдання в АТО.

— Окрім безпосереднього виконання завдань у складі контингентів, наші військовослужбовці набувають цінного бойового досвіду, навичок застосування озброєння та військової техніки. І те, що там знаходяться наші військовослужбовці — це свідчення того, що Україна дотримувалася і дотримуватиметься всіх міжнародних зобов’язань, в тому числі і в кризових регіонах, регіонах «гарячих точок», — наголосив Ігор Кабаненко.

Він по-батьківськи заспокоїв хлопців, які знаходяться далеко за кордонами нашої держави у час, коли їхні однополчани беруть участь у кровопролитних боях під час АТО.

— Сьогодні військовослужбовці Збройних Сил України безпосередньо в районі виконання завдань антитерористичної операції масово демонструють приклади мужності, героїзму та відваги. Вони створюють умови для стабільності у регіоні. Без стабільності, без миру неможливий розвиток. Це найголовніше на чому сьогодні зосереджені зусилля наших військових, — зазначив Ігор Кабаненко під час відеоконференції з командирами українських національних контингентів.

Втім, після повернення з підрозділів ООН в Україну ніхто не завадить солдатам і офіцерам піти втихомирювати сепаратистів на сході України…

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру