Росія розпочала повноцінне військове вторгнення на територію України!

Дата: 16.07.2014
Автор:

Росія почала перекидати в Україну бойові розрахунки з числа російських військовослужбовців.

Про це у своєму «Фейсбуці» повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

“Триває активна перекидання найманців і важких озброєнь через держкордон з російської території”, – написав Тимчук.

За його словами, відмінною рисою нинішньої поставки озброєнь терористам є те, що її істотна частина укомплектована штатними екіпажами та бойовими розрахунками з числа російських військовослужбовців.

«Раніше екіпажі укомплектовувалися російськими найманцями, що мали досвід експлуатації подібної техніки і озброєння, але на момент вербування військовослужбовцями запасу (також частково екіпажі комплектувалися бойовиками з місцевих жителів, що мають необхідні військово-облікові спеціальності. Таким чином, мова йде про повноцінне російське військове вторгнення в Донбас», – зазначив Тимчук.

Також, він поінформував, що  одночасно бойовики створюють умови для «пом’якшення» міжнародної реакції на російське вторгнення. Зокрема, за узгодженням з російською стороною впродовж останнього тижня терористи виконують планові артилерійські обстріли території РФ з прикордонних районів України. Це дає можливість Москві заявляти про те, що територію Росії обстрілюють українські Збройні сили.

«На початку цих інцидентів складалося враження, що бойовики виконують обстріли ненавмисно, в ході бойових зіткнень з силами АТО. Але на сьогодні немає жодних сумнівів у тому, що це ретельно спланована спецоперація», – наголосив керівник групи «ІО».

За його словами, зокрема, обстріли ведуться  не в ході бойових зіткнень – з районів, де немає підрозділів сил АТО. «Російська сторона реагує на ці обстріли моментально, висловлюючи свої протести та погрози без всяких розслідувань обставин подібних подій», – зазначив Тимчук.

Крім того, група «ІО» констатує, що  російські Збройні сили ведуть  артилерійські обстріли позицій українських силовиків з прикордонних районів Росії, а також вторгаються на територію України для проведення окремих акцій і операцій.

Також Тимчук повідомив, що відволікаючим маневром від операції ЗС Росії в Донбасі стало активне перекидання підрозділів російських військ, починаючи з 30 червня, також і в прикордонні райони навпроти українських Сумської та Харківської областей, де не ведуться бойові дії.

«На відміну від перекидання російських підрозділів в Ростовську область РФ (навпроти Донецької та Луганської областей України), ця передислокація проводиться демонстративно, без проведення заходів щодо маскування, – пише Тимчук. – Частина техніки і озброєнь підрозділів російських військ мають розпізнавальні знаки російських «Миротворчих сил». Паралельно російська сторона знову почала мусувати питання про введення своїх «миротворців» в Україні. Не викликає сумнівів, що ця операція проводиться для того, щоб відвернути ресурси українських силовиків із зони АТО для прикриття держкордону з РФ даних областях.

Паралельно Росія проводить потужну зовнішньополітичну операцію з активізації тиску на Україну з боку ЄС з метою змусити її припинити активні дії в Донбасі. При цьому «першим ешелоном» російського лобі в ЄС виступає Німеччина.

«Таким чином, після деякої паузи, яку взяв Путін у конфлікті в Україну (а точніше, мова йде про деяке зниження активності в ескалації конфлікту), Росія знову демонструє рішучість у продовженні своєї агресії. Протистояти цьому задуму може тільки активне продовження антитерористичної операції в Донбасі (насамперед – з відсіканням сил терористів і російської армії в Луганській і Донецькій областях від держкордону з РФ, з створенням «буферної зони») і різка реакція міжнародного співтовариства з метою змусити Кремль припинити військову агресію проти України», – вважає керівник групи «ІО».

www.espreso.tv

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру