Українська контррозвідка ліквідувала банду російських орденоносців “Архара” і “Кочегара”

Дата: 06.07.2014
Автор:

Департаментом контррозвідки Служби безпеки України в ході спеціальної операції на території Слов’янського району ліквідована терористична група бойовиків, яка чинила збройні напади на військовослужбовців АТО та знищувала українську військову техніку.
Під час спецоперації затримано чотирьох членів цієї групи, які діяли в тилу сил АТО, її ватажка на прізвисько «Кочегар» – Невару Євгена Васильовича, 01.04.1967 р.н., та Бистрицького Володимира Сергійовича, 12.01.1979 р.н. на прізвисько «Архар».
Тактика дій вказаної групи полягала в організації засідок на колони української військової техніки. Встановлено, що вказана терористична група на території Слов’янського району здійснила ряд терористичних актів, зокрема, знищила 1 БМП, 3 БТР, 8 автомобілів «Урал» та «Хаммер» Збройних Сил України. Вказані терористи причетні до нападів з використанням автоматичної стрілецької зброї та гранатометів на військовослужбовців сил АТО, в результаті яких загинули та зазнали поранень десятки українських війсковослужбовців. Встановлено, що саме ці бойовики підірвали залізничну колію на перегоні станцій Букіно-Святогірськ. Свої злочинні дії бандити фіксували на відео для звіту перед своїми російськими ватажками.
Протиправна діяльність злочинців високо оцінювалась кураторами з Російської Федерації: «Кочегар» та члени його групи отримували значні грошові винагороди за знищення українських силовиків та бойової техніки.
28 червня 2014 ц.р. «Кочегар» та «Архар» наказом Стрелкова (Гіркіна), відомого як «Стрелок», нагороджені нагородами Російської Федерації – «Георгіївським хрестом ІV класа». Нагороди терористам вручав особисто «Стрелок» в приміщені свого штабу в м .Слов’янськ.
В ході проведення спецоперації у терористів вилучені автоматична зброя, снайперська гвинтівка, реактивний протитанковий гранатомет, ручний протитанковий гранатомет, гранати, тепловізор, боєприпаси та вибухівка.
На даний час здійснюються заходи щодо виявлення місцезнаходження затримання та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників терористичної групи.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру