Президент звернувся до нації з приводу звільнення Слов’янська

Дата: 05.07.2014
Автор:

З повернення Слов’янська почнеться звільнення від терористів усього сходу України – вважає Президент. 

“Очищення Слов’янська від озброєної до зубів банди нелюдів має величезне символічне значення. Це початок перелому в боротьбі з бойовиками за територіальну цілісність України” – переконаний Петро Порошенко. Він обіцяє негайно взятися за допомогу мешканцям постраждалого міста. Вже сьогодні, за словами Президента, їм мають доправити запаси їжі та води, а найближчими днями розпочнеться відбудова.

Про все це йдеться у коментарі Президента України щодо звільнення Слов’янська від бойовиків, оприлюдненому прес-службою голови держави. Наводимо текст звернення повнісю.

“Сьогодні, 5 липня, Збройні Сили та Національна гвардія звільнили від терористів Слов’янськ. Над містом, яке бойовики вважали своєю неприступною фортецею, знову гордо майорить Державний прапор України.

Так, це ще не повна перемога, і не час для салютів. Але очищення Слов’янська від озброєної до зубів банди нелюдів має величезне символічне значення. Це – початок перелому в боротьбі з бойовиками за територіальну цілісність України. За повернення до нормального життя Донбасу, як невід’ємної частини нашої великої, сильної, європейської країни.

У Слов’янську, нарешті, вийшли на свободу заручники. Вилучено величезну кількість зброї. Мирні мешканці зібралися на спонтанний мітинг на підтримку українських військових.

Я вже дав всі необхідні накази щодо надання гуманітарної допомоги мешканцям Слов’янська та інших населених пунктів, які конче її потребують зараз. Зокрема, літаки та автоколони з продуктами вже вирушили до Слов’янська. Вже сьогодні в місто мають бути доставлені: хліб, вода, цукор, тушонка. Крім того, я віддав доручення, щоб розпочала роботу служба з відновлення енерго- та водопостачання для забезпечення нормального життя в місті. Також, негайно мають доставити людям пенсії, стипендії, інші державні виплати.

Приступити до відновлення інфраструктури і привести в порядок школи! 1 вересня діти мають піти у відремонтовані класи.

Підтверджую зобов’язання держави щодо допомоги у відновленні житла, зруйнованого через агресію терористів.

Я дуже далекий від ейфорії. Ситуація дуже важка. Терористи зараз окопуються у великих містах. Попереду ще чимало випробувань.

Мій наказ в силі – звужувати кільце навколо терористів. Продовжувати операцію із звільнення Донецької та Луганської областей.

Події останніх днів підтвердили обґрунтованість і доцільність мирного плану, рівно як і правильність рішення про тимчасове припинення вогню. Воно не було підтримане бойовиками, і вони за це несуть відповідальність і далі нестимуть заслужене покарання.

Водночас, я ще раз жорстко наказав силовикам при звільненні міст, селищ та сіл забезпечити виточену вивіреність у проведенні операцій та максимальний захист мирного населення.

Сьогодні я підписав Указ про нагородження українських воїнів, які особливо відзначилися при визволенні Слов’янська та інших населених пунктів. З 79-ї та 95-аеромобільних бригад, 25-ї та 80-ї повітряно-десантної бригад, окремого загону спецпризначення.

Вся Україна має пишатися своїми захисниками, а країна має знати героїв в обличчя.

Сьогодні будуть нагороджені:

солдат Анатолій Абласов

старший солдат Степан Дубенецкий

майор Олег Апостол

майор Максим Миргородський

майор Андрій Ткачук

майор Віктор Івчук

Я хочу від імені українського народу подякувати батькам і родинам, які виховали таких героїв! Слава Збройним Силам!

Слава Національній гвардії!

Слава Україні!”

www.5.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру