Сини Донбасу презентують у Києві книгу про отамана Зеленого і українську Визвольну боротьбу

Дата: 02.07.2014
Автор:

Отаман Зелений

Завтра у Києві Роман Коваль представить 3-тє, доповнене, видання свого дослідження “Отаман Зелений”.Презентація відбудеться о 19.00 3 липня, у четвер, у книжковому магазині “Наш формат” (Київ, вул. Чеслава Белінського, 5).

Видання вийшло у видавництві “Наш формат”, засноване Владиславом Кириченком (і автор, і видавець народилися в Горлівці на Донбасі). У дослідженні йдеться про отамана Дніпровської повстанської дивізії Зеленого (Данила Терпила), його боротьбу за Українську державність у 1919-му – найкривавішому році нашої історії.

Книжка вийшла в серії “Отаманія ХХ століття” Історичного клубу “Холодний Яр”. У 3-му виданні – понад 20 нових розділів, серед них “Втрачені і знайдені спогади про Зеленого”, “Арешти родичів отамана Зеленого”, “Марко Шляховий: шляхи і стежки”, “Документи про переслідування родичів отамана Зеленого у 1922 – 1923 рр. з ГДА СБУ”, спогади Анатолія Висоти “Скажеш кому слово – язика одріжу!”, Ольги Матули “Моя мама передала листа отамана Зеленого до Петлюри”, Алли Мельниченко “Про моїх земляків-зеленівців”, Адама Овсієнка “Ніхто із германівців не воював у Червоній армії”, Оксани Радецької “Так хотілося б більше знати про свого діда!”, два з половиною десятки новел Романа Коваля “Про отамана Зеленого, козаків-зеленівців та їхніх нащадків”, інші матеріали, нові світлини.

Участь у ній візьмуть письменники Роман Коваль, Ольга Страшенко, Тетяна Лемешко, Михайло Горловий, кобзар Тарас Силенко та інші діячі української культури.

А поки пропонуємо ознайомитися з 2 новелами Романа Коваля з нового видання.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру