Чергова міжнародна поразка Москви: Парламентська асамблея ОБСЄ визнала Росію країною-агресором щодо України

Дата: 01.07.2014
Автор:

Парламентська асамблея ОБСЄ в своїй резолюції називає дії Росії щодо України військовою агресією на догоду власним інтересам.

Відповідну резолюцію ПА ОБСЄ ухвалила у вівторок на 23-й сесії ПА ОБСЄ, що відбувається в Баку, передає Інтерфакс-Україна.

Резолюція називається “Очевидне, грубе та невиправлене порушення Гельсінських принципів Російською Федерацією”, автором якої є американський парламентар Бенджамін Кардін.

Згідно з ухваленою резолюцією, Парламентська асамблея ОБСЄ засуджує “грубе та невиправлене порушення Гельсінських принципів” із боку Росії щодо України, зокрема, “особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни”.

Також ПА ОБСЄ  вважає такі дії, що включають військову агресію та різні форми примусу, спрямовані на утиск властивих суверенітету України прав на догоду власним інтересам Російської Федерації, неспровокованими і базованими на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах”.

Резолюція містить заклик до держав-членів ОБСЄ “відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією”.

У ній висловлено “жаль із приводу збройного втручання, здійснюваного контрольованими Російською Федерацією силами в Україні, а також порушення прав людини, які вони продовжують породжувати”.

Водночас в ухваленому документі заявлено про “тверду підтримку суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України, як це визначено Конституцією країни та в її міжнародно визнаних межах”.

Російська делегація наполягала на виключенні проекту цієї резолюції з порядку денного сесії ПА ОБСЄ.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру