У Криму, плюнувши на заборону окупантів, святкували День Прапора кримських татар

Дата: 28.06.2014
Автор:

У Криму пройшли заходи, присвячені Дню кримськотатарського прапора, який традиційно відзначається 26 червня – починаючи з 2010 року.

Про це повідомляє УкрІнформ.

Від ранку, незважаючи на заборону, дорогами півострова їздили автомобілі з національними прапорами кримських татар. Також національною символікою були прикрашені приватні будинки і вікна багатоквартирних будинків, де живуть кримські татари.

Цього дня, незважаючи на заборону “кримської влади”, відбувся автопробіг.

“Ніхто не може заборонити кожному окремо прикрасити свою машину прапором та їздити вулицями міст і сіл нашого Криму”, – розповів організатор свята, член Меджлісу кримськотатарського народу Ділявер Акієв.

За його словами, основні заходи, присвячені Дню прапора, пройшли у Сімферополі в мікрорайоні Фонтани.

Відбувся конкурс малюнків на асфальті, фотоконкурс “Байрагім” (Мій прапор), командні квест-ігри, виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва, майстер-клас з гончарного мистецтва, а також спортивні та кулінарні конкурси.

 Блакитний колір використовувався ще у прапорах Кримського Юрту (ханства)Золотий герб — тарак-тамга (“герб-гребінь”) — є родовим знаком Ґераїв, які були єдиною правлячою династією Кримського Юрту протягом існування держави (1449-1873). Після проголошення Україною незалежності (1991 рік) прапор був прийнятий Курултаєм кримськотатарського народу як національний.

День кримськотатарського прапора цього року вперше проходив на огородженій окупантами території, а біля входу були встановлені характерні для масових заходів у РФ металодетектори.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що рівень ксенофобії “кримської влади” при розгляді заявок саме від кримських татар на проведення масових заходів зашкалює до “позамежного рівня”.

Нагадаємо, окупаційна влада Сімферополя відмовила Меджлісу у проведенні Дня кримськотатарського прапора в центрі міста, а також не узгодила з ним маршрут автопробігу, приуроченого до цього свята.

У травні 2014 року окупаційна влада Криму забороняла кримським татарам проводити масові заходи до 70-річчя сталінської депортації.

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру