Священики і козаки з Черкащини доставили груз гуманітарної допомоги у Щастя на Луганщині

Дата: 22.06.2014
Автор:

Колона автівок з гуманітарною допомогою, зібраною цього тижня у Черкасах, на Корсунщині та на Золотоніщині для бійців АТО, дісталася пунктів призначення на Донбасі без особливих пригод. Колону супроводжували три православні священики Київського патріархату, чотири козаки “Вільного козацтва Холодного Яру” та три бійці Самооборони Черкас.

Бої за селище Щастя  (передмістя Луганська) були тяжкими: полягло 16 бійців АТО (восьмеро з них згоріли у бронетранспортері), ще близько 70 було поранено. Проте ворог дорого заплатив за це: за добу було знищено близько 300 бойовиків-терористів.

Черкащани побували у селищі Щастя, зовсім недавно визволеному від сепаратистів військами АТО. Поспілкувалися з бійцями батальйону “Айдар”, сформованого з добровольців Майдану. Владика Черкаський і Чигиринський Іоанн, отці Ростислав (Корсунь-Шевченківський), Валерій (Черкаси) та Василь (Чигирин) провели молебні й духовні бесіди з бійцями, а холодноярські і черкаські козаки допомогли “айдарівцям” у нічному патрулюванні.

Деякі моменти подорожі у зону бойових дій – у фоторепортажі головного редактора “Козацького краю” Олега Островського.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру