У Полтаві знімуть фільми про борців за Незалежність України

Дата: 01.06.2014
Автор:

До Дня Незалежності України планується зняти серію документальних фільмів про полтавців, які боролися за створення української держави.

Кілька документальних стрічок випустять у рамках проекту «Поборники Незалежності. Полтавщина. Про це вирішено на нараді у Полтавській ОДА під головуванням заступника голови – керівника апарату Романа Чабановського.

До роботи над фільмами залучать науковців, які зможуть надати необхідні консультації. Кошти на створення фільмів вже виділили на сесії Полтавської обласної ради. Показувати їх збираються на обласному телебаченні, а також використовувати на уроках у школах.

У планах створення міні-фільмів про діячів УНР, ОУН та дисидентів-шістдесятників, які народилися або діяли на території Полтавської області. Це і діячі Української народної республіки, як Микола Міхновський, Іван Стешенко, Борис Мартос, український військовий і громадський діяч, письменник, старшина армії УНР і повстанців Холодного Яру Юрій Горліс-Горський та одна із найяскравіших представниць руху шістдесятників Оксана Мешко.

На нараді запропонували включити до списку імена двох героїв Небесної сотні, вихідців із Полтавщини.

www.kolo.poltava.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру