У Черкасах і Полтаві СБУ арештувала сепаратистів, які вербували диверсантів для Донбасу

Дата: 23.05.2014
Автор:

Служба безпеки України знешкодила злочинне угрупування, яке вербувало найманців з мешканців Черкаської, Вінницької й Харківської областей та доправляло їх на Схід України для участі у бойових діях на боці сепаратистів.

22 травня ц.р. в Черкасах поблизу одного з ринків міста співробітники СБУ затримали лідера сепаратиської організації «Черная сотня «Союз русского народа», 39-річного громадянина «Б».

Встановлено, що затриманий є одним з координаторів проекту створення на базі розрізнених терористичних груп, що діють на Сході України, так званої «Русской православной армии (РПА)» під керівництвом лідера незареєстрованої організації Дмитра Бойцова, який безпосередньо забезпечував фальсифікацію результатів псевдореферендуму 11 травня.

Встановлено, що «Б» особисто добирав бойовиків. Одну з таких сформованих груп він планував днями відправити до зони бойових дій з Харкова.

Цього ж дня на території Полтавської області співробітники СБУ затримали його спільника – 29-річного безробітного, який підшуковував осіб, переважно з числа криміналітету, готових за гроші брати участь у незаконних збройних формуваннях та терористичних угрупованнях Донецької області. У ході обшуку в його помешканні вилучено зброю та військову камуфльовану форму.

Прес-центр СБ України

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру