Вшановуючи героїв битви під Корсунем, Отаман Бондар закликав знову збирати Козацьке Військо

Дата: 20.05.2014
Автор:

За плечима бойового отамана Бондара - Майдан і 15 тисяч козаків, готових постояти за Вітчизну...

Микола Бондар, про якого вся країна дізналася спочатку як про сотника знаменитої 4-ї сотні Майдану, нині – Головний Отаман Українського Козацького Війська, яке об’єднало більше 15 тисяч козаків з 38 козацьких організацій України. Так постановило свого часу Велике Козацьке Коло Майдану. Нині отаман побував у Корсуні на Черкащині, вшановуючи славну звитягу у цій місцині козаків Богдана Хмельницького у травні 1648 року.

Виступаючи перед зібранням, Отаман Бондар згадав про подвиг козака Микити Галагана, який у тій битві, пожертвуваши власним життям завів польське військо у засідку. І сказав, що і нині є справжні козаки, але є і “кізяки та мундирно-ментальні маразматики”, які називають себе отаманами, а за собою замість війська мають тільки кілька подібних до себе… Отаман закликав до єднання і надання особливого статусу Українському Козацькому Війську, яке готове стати на захист Вітчизни у тяжкий для неї час.

Виступ Миколи Бондаря був завершальним на вшануванні в Корсуні звитяги козацької зброї і символічно, що саме після нього над яром, де понад 350 років тому перемогли могутнього ворога війська Хмельницького, полинув український гімн – “Ще не вмерла Україна…”

Андрій КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру