Фінсько-латвійський письменник і журналіст розповість про секрети кремлівської пропаганди і дезінформації проти України і країн Балтії

Дата: 06.05.2014
Автор:

8 травня о 18.00 у книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3, м. Київ) відбудеться лекція журналіста і письменника Юкки Ріслаккі на тему «Дезінформація і пропаганда проти країн Балтії та України».

Захід відбудеться в рамках комунікаційної кампанії «Рига2014 — Культурна столиця Європи» та експозиції виставки в Національному художньому музеї України «Наш шлях до незалежності» за сприяння книгарні «Є», посольства Латвії в Україні, Центру дослідження визвольного руху та Центру історії державотворення України в XX ст. при НаУКМА.

Автор книги «Маніпуляція фактами: латвійський варіант» Юкка Ріслаккі розповість про російську пропаганду і дезінформацію проти країн Балтії та України та порівняє ситуацію в обох країнах. Журналіст підніме питання про те, чи буде Латвія наступною у списку зазіхань Путіна, чи приєднається Швеція і Фінляндія до НАТО та проведе екскурс в історію: українці в таборах ГУЛАГу.

Модератор: Андрій Когут, заступник директора Центру дослідження визвольного руху.

 Юкка Ріслаккі народився в 1945 у Фінляндії. За освітою – політолог, журналіст. У 1969-2001 роках працював кореспондентом у найбільшій фінській газеті «Helsingin Sanomat», у 1998-2001 був кореспондентом цієї газети в країнах Балтії. Видавався у Фінляндії, Латвії, США, пише про історію, шпигунство, країни Балтії і поп-культуру. Отримував нагороди за кращі науково-популярні книги. Зараз Ріслаккі проживає в Юрмалі (Латвія). Одружений з письменницею і колишнім послом Анною Жигуре.

www.cdvr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру