У Москві і по всій Росії з книжкових магазинів вилучено історичну монографію про “бандерівців”

Дата: 22.04.2014
Автор:

З торговельних мереж РФ вилучена монографія російського історика Олександра Ґоґуна “Між Гітлером і Сталіним. Українські повстанці”.

 Про це у своєму блозі на сайті “Эхо Москвы”написав сам Ґоґун.

Ідеться про додатковий наклад другого (2012 року) видання, який був віддрукований російською видавничою компанією в лютому і з´явився на прилавках у березні 2014 року.

“Сайт “Лабіринт” при пошуку за автором показує книгу в каталозі “відсутньою”, але при кліці безпосередньо на цю товарну одиницю демонструє дівчинку з листом біля напису “Сторінка, яку ви шукаєте, загубилася в Лабіринті :( “, – наводить приклад історик.

Технічно не можна побачити навіть анотацію до цієї роботи і обкладинку більшим планом, а також відгуки читачів, раніше розміщені поряд з цією книгою.

Те ж саме відбувається з книготоргівельними фірмами “Буквоїд” і “Читай-Город”, зазначає автор: “Відомості про новинку виламані зі світової павутини з усією рішучістю”.

21 березня віце-спікер Держдуми РФ Сергій Желєзняк подав до парламенту законопроект, що накладає заборону на використання бандерівської символіки.

“А 31 березня на сайті “Липецьк-Медіа” з´явилася безстрашна безіменна стаття про те, що не де-небудь, а “в Липецьку продають книги, що вихваляють бандерівців, – наголосив історик. – Наводив сміливий автор анонімки і фотографію обкладинки”.

Після цього монографія випарувалася з сайту Московського будинку книги – однієї з найбільших у Москві роздрібних мереж друкованої продукції. Пошук по сайту повідомляє “Нічого не знайдено”, хоча за старим посиланням є обкладинка і короткий опис монографії.

“Яндекс” свідчить, що ще 18 березня книгу можна було купити в 23 магазинах Московського будинку книги, включаючи один інтернет-магазин. Зараз на “Яндекс-Маркеті” в регіоні “Москва” пропонується тільки одна опція, і то удвічі дорожче.

“Тема українського націоналізму зараз актуальна в Росії як ніколи, в тому числі тому, що масовано використовується державною пропагандою, – зазначив Ґоґун. – Отже, споживчий інтерес до цього питання зростає… але те, що за пару тижнів весь товар змели з прилавків, теж малоймовірно”.

За словами автора, він випадково виявив цю ситуацію, натрапивши на бите посилання і безуспішно спробувавши знайти книгу в Мережі. Жодних офіційних попереджень, вимог чи судових позовів він не отримував.

“Вони панічно бояться розголосу, – наголосив історик. – Інакше б, напевно, книгу урочисто спалили на Червоній площі під час першотравневої демонстрації трудящих під дзвінкі горни молодої гвардії “Єдиної Росії”.

Раніше книжку митрополита Андрія (Шептицького) було визнано в Росії екстремістською і включено у Федеральний список екстремістських матеріалів.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру