Росія намагається диктувати кримським татарам, які прапори їм мати і чи приїжджати до Криму лідеру кримсько-татарського народу

Дата: 22.04.2014
Автор:

Росіяни намагаються порвати будь-які зв'язки окупованого ними Криму з Україною

Сьогодні Мустафі Джемільову, народному депутату України й одному з лідерів Меджлісу кримсько-татарського народу, вручено російський припис про заборону йому в’їзду на територію Російської Федерації до 2019 року. Під “Росією” підписанти припису мають на увазі й окупований Крим. Сам Мустафа вже заявив, що не збирається звертати увагу а подібні папірці і “розпорядження” окупаційної “влади” Криму.

Днем раніше, 21 квітня, невідомі напали на будівлю Меджлісу в Сімферополі.

Про це у Facebook повідомляє рух “Крим_ SOS” із посиланням на генерального директора Фонду “Крим”, члена Меджлісу Різу Шевкієва.

Він заявив, що невідомі люди в камуфляжі, не назвавшись, увірвалися в будівлю представницького органу, щоб зняти український прапор і відрізати кримський. У підсумку постраждали жінки: вахтер Зодіє Салієва, прес-секретар Лілія Муслімова і головний бухгалтер Фонду “Крим” Марлена Сейтасанова, які перебували в Меджлісі.

“Жодного припису про зняття прапорів вони не мали”, – заявив він.

Своєю чергою, на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Меджлісу Лілія Муслімова написала: “Цей хлопчина сказав: я повернуся, а його “колеги” сказали, що посадять мене і головбуха Фонду “Крим” і ми відповімо за те, що вчинили їм “опір”.

На сьогодні члени Меджлісу зняли з будівлі кримський прапор, а замість нього повісили кримськотатарський національний прапор.

На місце події викликали правоохоронців, але ті не з’явилися.

Нагадаємо, український прапор було піднято над Меджлісом із нагоди повернення до Криму народного депутата, одного з лідерів кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру