Україна нанесла контрудар в інформаційній війні з Росією

Дата: 28.03.2014
Автор:

Хоч якась користь від чужинського вторгнення в Крим: МЗС України вже не мовчить на злобиві випади "добросусідських" чиновників

МЗС України порадило Москві звернути увагу на ксенофобію і фашизм у власній країні – після цього Росія заледве спромоглася сказати, що “удівлєна” цим і пообіцяла навести приклади неонацизму в Україні. Проте вже три дні як не може зібрати нічого того, що можна було б оприлюднити про Україну перед усім світом, а не в кісєльовських низькопробних телепрограмах, створених для внутрішньоросійського ужитку…

Міністерство закордонних справ України заявляє Москві: “Замість витрачання зусиль і коштів своїх громадян на втручання у внутрішні справи України і пропаганду, яка є звичайним самообманом, намаганнями нівелювати демократичні здобутки українського народу і виправдати грубу окупацію Автономної Республіки Крим, радимо офіційній Москві звернути увагу до зростання проявів фашизму, ксенофобії, правопорушень за етнічною ознакою у Російської Федедерації”.

Зокрема, нагадують в МЗС, 4 жовтня 2013 р. у День народної єдності в Москві і 100 містах Росії традиційні «Російські марші» супроводжувалися використанням свастики, символіки дивізій СС.

«Від рук расистів і неонацистів у Росії, за даними інформаційно-аналітичного центру «СОВА», в 2013 р. загинув 21 чоловік і було поранено 178 осіб, 9 осіб отримали серйозні погрози вбивством», – йдеться в заяві.

Окрім того, на початку 2014 р. від ксенофобського насильства постраждало 14 чоловік в 6 регіонах країни, 6 з яких загинули, з них один чоловік з Узбекистану загинув у Москві. На пам’ятники радянським воїнам і в публічних місцях все частіше з’являється фашистська свастика і відбуваються акти вандалізму.

«За даними інформаційно-аналітичного центру «СОВА», в 2013 р. зафіксовано 136 нападів за етнічною ознакою, що в порівнянні з 2011 і 2012 рр.. зросла на 25 випадків», – зазначено в повідомленні.

Крім звичайних нападів на «чужаків», в тому числі з використанням холодної, вогнепальної та травматичної зброї, минулого року не припинялися підриви і підпали, що здійснюються ультраправими з расистських мотивів: у Москві, Санкт-Петербурзі та Липецьку було зроблено декілька спроб (не менше п’яти) підпалів і підривів будинків, гуртожитків та інших місць, де проживають мігранти, зауважили в МЗС України.

Також у відомстві звернули увагу на зростання кількості проявів антисемітизму.

«Праворадикальними групами поширюється антисемітська література, на блогах та в соціальних мережах містяться заклики до єврейських погромів», – повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, МЗС Росiї заявило про нападки на священнослужителів за «промосковську ворожу агітацію» з боку «Націонал-соціалістичної робочої партії України». Але, за даними Державної реєстраційної служби, в Українi такої партiї не iснує. У відповідь на заяву російського відомства глава департаменту інформполітики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що українське відомство занепокоєне проявами фашизму та ксенофобії в Росiї.

www.pravda.ua

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру