“Пакращення” для кримчан: окупаційна влада скоро зможе карати тюрмою за розмови про український Крим

Дата: 24.03.2014
Автор:

З 9 травня у Російській Федерації набуває чинності закон, згідно з яким за публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ будуть карати. Під дію цього закону, ухваленого в Росії наприкінці минулого року, підпаде й Крим, який Росія вважає вже своєю територією.

Федеральний закон Російської Федерації № 433-ФЗ був ухвалений Державною Думою РФ 20 грудня 2013 року, схвалений Радою Федерації 25 грудня, підписаний президентом Росії 28 грудня. Він набуває чинності з 9 травня 2014 року.

Цим законом у Кримінальний кодекс РФ вносяться доповнення – стаття 2801: “Публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”.

За такі заклики будуть накладати штраф у розмірі до 300 тисяч рублів або в розмірі заробітної плати чи іншого доходу засудженого за період до 2 років, або обов’язковими роботами на строк до 300 годин, або позбавленням волі терміном до 3 років.

“Ті ж діяння, вчинені з використанням засобів масової інформації, у тому числі інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу “Інтернет”), – караються обов’язковими роботами на строк до 480 годин або позбавленням волі на строк до 5 років”, – мовить закон, який у травні набуде сили.

Як відомо, 18 березня, після нелегітимного референдуму в Криму, незаконна кримська влада підписала з президентом Росії Володимиром Путіним договір про входження Криму як “незалежної республіки” до складу Російської Федерації.

21 березня Рада Федерації Росії ратифікувала цей договір і включила півострів до складу РФ.

Україна й найсильніші країни світу не визнають референдум і спроби включити Крим до складу РФ. Таким чином, Росія вважає Крим своїм, Україна – своїм.

У Криму усе ще залишаються кримські татари й інші українці, які не бажають бути громадянами Росії. Згідно зі згаданим законом РФ, незабаром їх зможуть карати у випадку спроб порушити тему приналежності Криму.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру