Відзначення 70-річчя битви УПА під Гурбами заплановано на 22 квітня

Дата: 23.03.2014
Автор:

З кожним днем весна все більше вступає у свої права. І хоч цьогоріч зима особливо не лютувала тріскучими морозами (Господь завжди допомагає тим, хто за правду), більшість з нас, мабуть, скучили за теплом, за радісним пташиним співом, першими весняними квітами. Незабаром одягатися у свої весняні шата почне ліс, а це значить – прийшов час патріотично налаштованій громаді знову зібратися в урочищі Гурби Здолбунівського району Рівненщини, щоб вшанувати загиблих вояків УПА, які в квітневі дні 1944 року прийняли бій з переважаючими силами московського окупанта. Цьогорічне відзначення чергової річниці Гурбенського бою є особливим не лише через ювілейну дату – 70 років. Останні місяці вперше за часи незалежності України дали нам змогу хоч на маленький відсоток відчути те, що десятки років тому відчували наші натхненники – безстрашні бандерівці, які не побоялися виступити проти ворога. Бандерівці, на героїзмі яких вчилися теперішні захисники Української Держави.

Немає сумніву: якби не було героїв тих часів, не було б сьогодні і “Небесної сотні”, герої якої, наче курінь “Сторчана” у 1944-му на Гурбах, своїми тілами простелили нам дорогу до нової України, вільної серед вільних, рівної серед рівних.

Заходи по відзначенню 70-ої річниці битви під Гурбами у цьому році заплановані на 22 квітня (як завжди, третій день Великодня). Вже традиційно за сприяння депутата обласної ради Віктора Кривуна члени патріотичних організацій проведуть реконструкцію бою під Гурбами. Як завжди, всі охочі зможуть відвідати музей-криївку УПА, придбати книгу “Котел”, яка детально описує події на Гурбах 70-ти літньої давнини, а також іншу релігійну та патріотичну літературу і символіку.

Ті, хто не були на Гурбах з минулорічних заходів, будуть приємно здивовані темпами будівництва Свято-Воскресенського храму на території Гурбенського монастиря, яке здійснювалось у цей непростий час. А розпочнуться заходи, як і належить, молитвою за душі загиблих захисників нашої України.

Більш детальна програма з відзначення 70-ліття Гурбівської битви, яке заплановане на 22 квітня 2014 року, з’явиться на нашому сайті ближче до вказаної дати. У понеділок, 24 березня, відбудеться перше засідання оргкомітету по організації заходів. Тим часом Гурби вже готуються приймати гостей: у суботу, 22 березня, активісти Здолбунівської сотні самооборони впорядкували музей-криївку та навколишню територію.

Герої не вмирають!
Слава Україні!

www.gurby-monastyr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру