Український інститут національної пам’яті відновлює свою діяльність

Дата: 13.03.2014
Автор:

 

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів історик Володимир В’ятрович. За його словами, головне завдання інституту – позбавити українців спадку тоталітарного минулого. Реалізовувати це організація планує за допомогою викриття міфів про Радянський Союз, що існують у суспільній свідомості, та розкриття злочинів тоталітарного режиму.

«Важливо саме зараз пояснювати людям, чим був тоталітарний режим, розвінчувати ці міфи, бо Росія використовує їх як основу для своєї агресії проти України», – зазначив історик.

«Протистояти агресії ми зможемо тільки тоді, коли об’єднаємось довкола свого минулого. Зараз українці готові до цього «зшивання», – наголосив В’ятрович.

Він також зазначив, що чудовим прикладом такого об’єднання став Майдан, куди з’їхалися люди  з різних регіонів України, і перебуваючи на Майдані, почали краще розуміти одне одного.

Нагадаємо, Український інститут національної пам’яті – науково-дослідна бюджетна установа при Кабінеті Міністрів України, створена у 2006 році. У 2008 році організація почала дослідження архівів СБУ. Проте з приходом до влади Януковича у 2010 році Український інститут національної пам’яті очолив  Валерій Солдатенко, член Комуністичної партії, яка займається реабілітацією радянського тоталітарного режиму. Фактично установа у 2010 році була ліквідована.

www.espreso.tv

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру