Спецслужби і комп’ютерники Росії намагаються “опікуватися” Україною в Інтернеті і розробляють “ігрульки” про війну

Дата: 13.03.2014
Автор:

ФСБ створила спецвідділ для боротьби з ІТ- терористами з України.
Спецслужби почали активну боротьбу з інтернет-терористами з зарубіжжя, які нібито “масово залишають погрози на офіційних сайтах правоохоронних структур Росії”.
На даний момент моніторингом ситуації в Україні займається відділ інформаційної протидії Центрального апарату ФСБ Росії.

Водночас у росіян набуває популярність онлайн-гра ” Майдан”, поспішно розроблена перед самим вторгненням до Криму.

Російська онлайн-стратегія maidan.ru, за задумом розробників – “логічне продовження сьогоднішніх українських подій”.  Згідно з легендою, віртуальна Україна в 2017 році охоплена громадянською війною. Кругом хаос і анархія. Ключова фігура – сам гравець. На допомогу йому – практично всі відомі персонажі українських протистоянь. Є у грі Кличко, Тимошенко і навіть сенатор Маккейн – бо як же в російських фантазіях обійтися без американців? Художникам видавничого дому ” Етногенез ” вдалося домогтися вражаючої схожості з прототипами .
- Гравці можуть призначити будь-якого з цих персонажів ким завгодно: Тимошенко запросто може виявитися лікарем або навіть мародером , – говорить PR-директор видавничого дому ” Етногенез ” Єлизавета Муратова.

Над грою працювали художники, аніматори та композитори.
- Ми працювали, щоб відкритися в жорстких умовах постійного дедлайну, тому доводилося все дуже швидко робити, – ділиться головний художник проекту Олексій Гонтів.
У грі є своя внутрішня валюта , стратегічні альянси і політичні союзи. А під командуванням гравця знаходяться бойові загони, іменовані сотнями. Доступні медичні сестри, смертниці, найманці, ударні автомобілі і найпотужніший юніт нападу – танк Т-80. Карта віртуальних баталій нагадує кубик Рубіка. Кольоровий сектор – регіон впливу тієї чи іншої політичної сили. На базі гри вже створено власний чат і соціальна мережа гравців.

- Гравці змагаються за контроль над територією України , її областей - хвалиться тим, як його співвітчизники граються у поділ чужих земель технічний директор проекту Сергій Горєлкін.
Національна комісія України з питань моралі вже звернулася з листом до МЗС. Комісія вважає російські ігри в “Майдан” воєнною пропагандою – там визначений ворог, зокрема війська НАТО, там граються з поділом землі суверенної держави. Поки українці вимагають заборони мережевого ресурсу, росіяни працюють над додатком до неї для мобільних пристроїв і з англомовним інтерфейсом – вони давно вже не соромляться ні Європи, ні всього світу…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру