Лідери G7 та ЄС вимагають від Росії не підтримувати референдум та вивести війська з Криму

Дата: 12.03.2014
Автор:

Лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, США, президент Європейської Ради і президент Європейської Комісії закликали Росію припинити будь-які дії на підтримку референдуму щодо статусу Криму, оскільки це є порушенням Конституції України. Про це йдеться в офіційній заяві, розповсюдженій Європейською Комісією.

«Ми, лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, США, президент Європейської Ради і президент Європейської Комісії, закликаємо Російську Федерацію припинити всі зусилля щодо зміни статусу Криму, що суперечить українському законодавству та порушує міжнародне право. Ми закликаємо Російську Федерацію негайно припинити дії на підтримку референдуму на території Криму щодо його статусу, що є прямим порушенням Конституції України», – йдеться у заяві.

Лідери “великої сімки” та ЄС наголошують на тому, що будь-який такий референдум не матиме жодного правового ефекту.

Вони також закликають Росії до негайної деескалації конфлікту у Криму та інших частинах України, виведенні своїх військ та зменшенні їхньої чисельності до докризового рівня, прямих переговорів з урядом України, використання міжнародного міжнародного посередництва і спостереження.

Підписанти також нагадали про своє рішення призупинити будь-які спільні дії з Росією щодо підготовки саміту Великої Вісімки у Сочі.

www.tizhden.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру