“Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями!..” Україна святкує 200-річчя Шевченка

Дата: 09.03.2014
Автор:

9-10 березня по всій Україні – від Львова до Донецька, від Чернігова, Полтави і Канева – до Севастополя й Одеси – проходять святкування 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Більшість урочистих заходів пройде у столиці. У Парку ім. Шевченка 9 березня о 12:00 розпочнеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку за участі офіційних осіб та представників громадськості.

На майдані Незалежності о 14:00 відбудеться концерт “Встане Україна – світ правди засвітить!”. Відкриє святкову програму зведений хор у складі Національної заслуженої академічної хорової капели України “Думка” та хору Київської державної консерваторії ім. Чайковського, Академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького, Камерного хору “Київ”, Ансамблю солістів “Благовість”, Камерного хору “Хрещатик”. Також виступлять гурти “Хорея Козацька” та “Божичі”, народні артисти України Фемій Мустафаєв, Оксана Білозір, вокальна формація “Mаn sound”, дует “Сестри Тельнюк”, Ірина Шинкарук, гурти “Гайдамаки” та “Кому вниз”.

На 20:00 заплановано початок прем’єри документального фільму Сергія Проскурні “Тарас Шевченко. IDентифікація”.

У театрі ім. Франка – вистава “Така її доля…”, інсценізація за поезією Тараса Шевченка, а в Театрі російської драми ім. Лесі Українки – вистава “Скрізь один” у постановці Михайла Резніковича.

У Мистецькому Арсеналі – ніч кіно, музики і поезії “Доба Шевченка”, кульмінація проекту ШЕВЧЕНКО/MANIA/.

10 березня на майдані Незалежності відбудеться панахида за Тарасом за участі представників усіх християнських конфесій. Також у програмі показ у відеозаписі музичного твору Євгена Станковича “Страсті за Тарасом”, “Наш Шевченко” – відеорепортажі з відомими і невідомими українцями, Документальні фільми “Експедиція” (режисера Тараса Ткаченка) та “Кобзар. Історія створення книги Тарасом Шевченком” (режисера Богдана Костенка).

Вірші Тараса Шевченка прочитають народні артисти України Раїса Недашківська, Олексій Богданович, Лариса Кадирова, Тетяна Яблонська, Анатолій Паламаренко. Пісні на вірші Шевченка виконають гурти “Божичі” та “Хорея козацька”.

www.gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру