У майже тисячі населених пунктів Криму жінки створили “живі ланцюжки” на підтримку єдиної України

Дата: 08.03.2014
Автор:

У Криму відбулися акції на підтримку українських військових та проти дій російської сторони в автономії.

Так, активісти зібрали та передали військовим у Бахчисараї необхідне технічне обладнання на суму 37 тисяч гривень.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналіст Оксана Коваленко.
“Обладнання вдалося доставити у частину без перешкод. У військових тепер буде можливість знімати все, що відбувається навколо, всі провокації, які чинять російській військові та “ряжені”. Трохи згодом у них буде можливість в прямому ефірі передавати інформацію”, – повідомила Коваленко.
Вранці у Бахчисараї також відбулася акція на підтримку українських військових, прийшло багато людей з плакатами, жовто-блакитними і кримськотатарськими прапорами та кульками.

Заступник командира Володимир Докучаєв повідомив, що у частину також приїжджав Херсонський автомайдан – привезли подяку від українців, смаколики та газети.
Окрім того у майже 1000 населених пунктів Криму десятки тисяч жінок створили сотні живих ланцюжків вздовж доріг та автотрас із українськими та кримськотатарськими прапорами і гаслами за мир та цілісність країни.
Антивійськова акція проходила за ініціативи кримськотатарських жіночих організацій і за погодженням із Меджлісом, однак у ній взяли участь жінки різних національностей, повідомляє Радіо Свобода.
Такі ж акції за єдність України пройшли в Мелітополі та інших населених пунктах Херсонщини, де компактно живуть кримські татари.

За словами координатора пікетів, члена Меджлісу Еміне Авамілєвої, за попередніми даними у них взяли участь від 15 до 20 тисяч кримчанок. Акції пройшли без ексцесів, лише під Судаком російські козаки, які супроводжували військові автомобілі, лаялися на жінок і показували непристойні жести.

У Євпаторії близько 300 жінок зібралися з лозунгом “Ми за мир!” та виступили проти війни, “військ Путіна”, референдуму “під дулом автомату”.
Акція пройшла без інцидентів, багато водіїв сигналили в підтримку, в кінці акції мужчини привітали жінок квітами, повідомляє Євромайдан SOS.

У Сімферополі відбувся політичний мітинг. Люди вигукували “Референдуму – бойкот!”, “Крим – не Россия!”, “Слава Україні! Героям Слава!” “Слава украинской армии!” та співали гімн. Також на мітингу було багато кримських татар.

На виїзді із Сімферополя по Ялтинській трасі стояли люди з плакатами, мітингуючи проти війни.
У Керчі 8 березня також пройшов жіночий мітинг “За мир”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру