Росіяни затопили два іржаві корита з свого флоту, блокуючи фарватер українським кораблям

Дата: 06.03.2014
Автор:

Великий протичовновий корабель "Очаков" 1985 року знімався у радянському кінобойовику "Одиночне плавання" - про "злих" американців, які прагнуть захопити чужі території і "добру" Москву, яка рятує світ... Тепер Москва перетворила "Очаків" на купу брухту на дні Донузлаву в українському Криму...

Цієї ночі у найглибшому озері Криму Донузлав росіяни затопили свої великий протичовневий корабель “Очаков” і рятувальне буксирне судно “Шахтар”.

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень, учасник “Інформаційного опору” Дмитро Тимчук у себе у Facebook.

“Уночі на озері Донузлав з метою перекриття фарватеру й блокування українських кораблів, які базуються в Новоозерному, росіянами були підірвані й затоплені БПК пр. 1134Б “Очаків” (у складі ЧФ із 1973 р) і рятувальне буксирне судно “Шахтар” (у строю з 1985 р) зі складу ЧФ РФ”, – написав він у четвер вранці.

“На даний момент фарватер блоковано. Очевидно, це було зроблено з метою не допустити відходу українських кораблів в Одесу”, – додав Тимчук.

Озеро Донузлав – найглибше озеро в Криму й найбільше озеро Чорноморського району, воно відокремлює Тарханкутську частину півострова від решти Криму.

Напередодні, 5 березня, Тимчук повідомляв: “У районі на вихід з оз. Донузлав перебувають російські кораблі: СФП-183, “Москва”, “Штиль”, “Молния”. Саном на 13.00 із Севастополя прибув “Шахтар” і знятий з консервації впк “Очаков”. Кіл-25 прибув із бочками, після установки яких планується загородити за допомогою впк “Очаков” вихід з оз. Донузлав для блокування виходу українських кораблів”.

“Триває нарощування сил на території Криму. За останню добу вже розвантажено 5 кораблів: 2-а вдк (великих десантних кораблі) Балтійського флоту (Мінськ, Калінінград), 2-а вдк Північного флоту (Оленегорський Гірник, Георгій Побєдоносець) і сьогодні Азов”, – додав він.

“Тільки за останню добу вивантажено до 300 людей і до 20 одиниць автомобільної техніки з кожного (!) корабля. Більше того, з Азова вивантажено 7 одиниць БТР-80 і протитанкові комплекси “Штурм”. За наявною інформацією, у Новоросійську ще завантажують 3 вдк і планують перевезти вже важчу техніку”, – повідомляв Тимчук.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру