Російські правозахисники – проти застосування армії РФ в українському Криму

Дата: 02.03.2014
Автор:

Андрій Юров - фахівець із захисту прав громадян Росії за кордоном. Цього разу він так і не зміг зрозуміти, з-за чого Кремль розпорядився ввести війська на територію іншої держави...

Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини вважає за необхідне повністю виключити використання збройних сил в ході врегулювання внутрішньополітичної кризи в Україні.

Про це йдеться в заяві Ради, оприлюдненій 2 березня.

“Використання збройних сил завжди загрожує подальшою ескалацією насильства і масштабнішими порушеннями прав людини. Проблеми України мають вирішуватися політичним врегулюванням і постійним пошуком компромісу по найважливіших спірних питань (наприклад, про статус мов), але ніяк не за допомогою введення військ”, – підкреслюється в заяві Ради при президенті РФ.

Також в документі зазначається, що необхідність використання армії “мотивується загрозою російським громадянам і співвітчизникам”.

“Дійсно, відомі випадки свавілля і насильства, які чинять представники різних політичних сил. Однак застосування зовнішньої військової сили, пов’язане з порушенням суверенітету сусідньої держави, що суперечить міжнародним зобов’язанням Росії, на нашу думку ,абсолютно не адекватно масштабам порушень”, – зазначають у відомстві.

Зокрема, за даними Ради, “інформація про напади, заворушення та вбивства на території Криму недостовірна і перебільшена”.

“За свідченням члена РПЛ Андрія Юрова, який знаходиться в Криму, жертв і поранених серед мирного населення та військовослужбовців, про які йшлося на засіданні Ради Федерації, в останні два дні не було”.

“У цьому зв’язку ми вважаємо за необхідне повністю виключити використання збройних сил в ході врегулювання внутрішньополітичної кризи в Україні”, – підкреслюють члени Ради, які підписали заяву. Збір підписів триває.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру