НАТО нагадує тим, у кого слабенька пам’ять: Україна – суверенна держава!

Дата: 26.02.2014
Автор:

НАТО поважає суверенний вибір українського народу і допомагатиме Україні в її демократичних реформах, заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен в середу перед відкриттям серії нарад міністрів оборони у штаб-квартирі Альянсу. Про це пише “Інтерфакс-Україна”.

Він висловив задоволення, що насильство в Києві припинено в результаті переговорів між політичними силами.

“Український народ повинен сам визначати майбутнє країни, – підкреслив генсек. – Ми виходимо з того, що всі країни будуть поважати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. І це наш меседж усім, кого це може стосуватися”.

Що стосується членства України в НАТО, то, на думку генсека, зараз це не самий терміновий пріоритет українського керівництва. Він нагадав про рішення саміту НАТО у 2008 році: Україна може стати членом НАТО, якщо того побажає і якщо виконає необхідні критерії.

“Але сьогодні у неї є більш термінові пріоритети”, – зазначив Фог Расмуссен.

Раніше Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу закликав усіх міжнародних партнерів, особливо Росію, працювати конструктивно з ЄС, щоб гарантувати єдину Україну.

Баррозу підтвердив, що ЄС вже працює разом з “міжнародним співтовариством і міжнародними фінансовими інституціями, щоб знайти шлях надання допомоги країні”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру