Прес-служба УПЦ МП вимагає від росіян припинити називати українців “нацистами”

Дата: 24.02.2014
Автор:

Керівник прес-служби Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Георгій Коваленко закликав росіян не вживати по відношенню до українців такі слова як “бандерівці”, “фашисти”, “нацисти”.
Про це він написав на свой сторінці в Facebook.
“Шановні росіяни, якщо у вас залишилася хоч крапля любові до нас, українців, перестаньте навіть у приватних розмовах називати нас “фашистами”, “бандерівцями”, “нацистами” та “націоналістами”! Ці слова вбивають!”, – написав він.
“Знаєте, що мене найбільше вразило, коли я дивився зі сцени Майдану на площу, на якій стояли люди і труни? Це те, що на розі Інститутської… та Хрещатика, там де були найкривавіші сутички, в усю висоту будинку “красується” реклама Сбербанку Росії, а в самому будинку розташоване відділення Сбербанку Росії, до абсолютно цілих скляних вітрин якого впритул підходить барикада…”, – написав священник.
Представник УПЦ МП зазначив, що українці не борються против росіян і російськомовних.
“У нас немає боротьби проти росіян, російськомовних чи канонічної Церкви, як пишуть багато ЗМІ у вас. При цьому я не хочу обговорювати ваші ЗМІ”, – написав протоієрей.
“Я просто всіх вас прошу: якщо ми з вами члени однієї Православної Церкви, якщо ви вважаєте Київ “матір’ю міст руських”, не розпалюйте, а просто помоліться за нас і прислухайтеся до нас!”, – закликав Коваленко.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру