Європа вітає зупинення кровопролиття в Україні

Дата: 22.02.2014
Автор:

Представники Євросоюзу вітають підписання угоди між опозицією та Віктором Януковичем.
Так, у заяві голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу сказано, що цей документ допоможе досягти миру в Україні.
“Я вітаю угоду між президентом України та лідерами опозиції – якій з боку ЄС сприяли міністри закордонних справ Польщі, Німеччини та Франції – з приводу дорожньої карти для політичного вирішення кризи. Це важливий крок до уникнення насильства та подальшого кровопролиття, досягнення миру та стабільності у країні та відновлення політичного процесу”, – зазначив Баррозу.
Голова ЄК переконаний, що угоду необхідно втілити без затримок.
“Міжнародна спільнота має обов’язок та відповідальність підтримати цей процес. ЄС продовжить допомогати у цих зусиллях та залишається відданим підтримці політичних та економічних реформ в Україні”, – йдеться у заяві.
Віцепрезидент ЄК, Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон також закликає якнайшвидше втілити угоду, прийняття якої має, на її думку, вирішити кризу в демократичний та мирний спосіб. Вона наголошує на необхіднсості негайно розслідувати випадки порушення прав людини в Україні.
“Насилля має негайно припинитися, я закликаю до повної поваги до фундаментальних прав та свобод людини і проведення негайного незалежного розслідування порушення цих прав. Винні мають бути притягнуті до відповідальності”, – зазначила вона.
Херман Ван Ромпей, голова Ради Європи, у своєму повідомленні у Twitter підкреслив, що “підписання угоди було необхідним компромісом, запуском політичиного діалогу для демократичного, мирного врегулювання питання”
“Тепер усі політичні сили відповідають за те, що буди достатньо хоробрими і втілити слова у життя заради майбутнього України”, – зазначив він.
Комісар ЄС з розширення та політики добросусідства Штефан Фюле також заявив, що він вітає досягнення згоди та віддає належне хоробрості усіх, хто мав стосуно до цього.
“Втілення (угоди) є ключовим для благополуччя країни та її народу”, – заявив він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру