Черкаські козаки різко висловилися проти репресій і спроб розколоти державу

Дата: 17.02.2014
Автор:

12 лютого відбулася Рада козацької старшини Черкаського крайового отаманства Українського козацтва. Рішенням Ради було сформовано групу, яка 16 лютого завершила підготовку і узгодження в усіх районних організаціях Черкаського крайового отаманства Звернення до мешканців Черкащини, до представників влади, лідерів опозиції та працівників правоохоронних і силових відомств області у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією в Україні.
Звернення різко засуджує неоправдане використання грубої сили проти учасників протестних акцій в країні та задіяння на допомогу силовим структурам так званих «тітушок».
Козацтво Черкащини також жорстко засуджує «нагнітання сепаратистських настроїв та антиукраїнської істерії» чиновників та деяких організацій (зокрема, «Украінского фронта» і «Донского казачєства») на Сході та Півдні нашої держави. Черкаські козаки попереджають: «…внаслідок неадекватних, а інколи відверто злочинних дій чинної влади, протестні настрої в українському суспільстві і на Черкащині зокрема швидко радикалізуються та набирають небезпечних ознак силового протистояння, яке в умовах подальшої ескалації може призвести до громадянської війни, анархії та розколу країни.

Саме тому у цей непростий для нашого народу та Вітчизни час ми, козаки Черкаського крайового отаманства Українського козацтва відповідно до прийнятої кожним із нас Присяги, не можемо бути осторонь, тож керуючись власною волею та положеннями Статуту Українського козацтва цим зверненням підтвердуємо нашу готовність стати на захист життя, безпеки та конституційних прав і свобод українців, недоторканності кордонів Української Держави, миру та злагоди у суспільстві».

Від імені Ради козацької старшини Черкаського крайового отаманства, Звернення підписав генерал-хорунжий Українського козацтва, крайовий отаман Олександр Зайцев.

Ігор ТОРСЬКИЙ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру