Мерію Одеси штурмувала бронетехніка й авіація майданівців

Дата: 13.02.2014
Автор:

"Командуючий штурмом Отто фон Еф"

Повідомлення з Одеси нагадували фронтові зведення: 9 лютого о 9 годині 45 хвилин з повітря, моря і з суші розпочався штурм приміщення Одеської міськради. Були задіяні танки, бронетранспортери, катери й вертольоти. Під час цієї атаки, яка була влаштована за чверть години до початку сесії міськради, ніхто не постраждав. А всі присутні, включаючи і міліціонерів, із притаманним одеситам почуттям гумору лиш усміхалися й аплодували організаторам штурму. Адже задіяні ними були іграшкові радіокеровані моделі танків, літаків та іншої техніки.

Бронетехніка у наступі

Улаштували цей яскравий флешмоб активісти одеського Євромайдану. Вони розгорнули перед мерією великий банер, на якому було зображене приміщення мерії з написом «У страху великі очі» і схематичний план її штурму. Ведучим цієї акції був молодий чоловік із намальованими підкрученими вусиками, одягнутий у камуфляж, берцях й напівпальто військового покрою. Він представився Отто фон Еффом і заявив: «Мене породив австрійський Генштаб, а з’явитися тут змусила зростаюча параноя чиновників, які для самозахисту від бандерівців використовують бюджетників для свого прикриття і влаштували «тетріс» із залізобетонних блоків біля входу до приміщення облдержадміністрації. Нині страхи чиновництва втіляться в життя, бо зараз розпочнеться штурм мерії». Він ще зауважив, що «авіація куплена на кошти Держдепу і Пентагона», а план штурму одеськими бандерівцями адмінбудівлі розробили Європа та НАТО.

А після цього молоді люди запустили моделі військової техніки за металеву огорожу в напрямку до входу в міськраду. Цей показовий іграшковий «штурм» всі сприйняли як сатиричне знущання над місцевою владою, яка сама себе залякала «бандерівським наступом». Більшість учасники антимайдану становили вчителі, яких мерія через департамент освіти знову зігнала як худобу на підтримку влади, симпатизували майданівцям і обурювалися ганебним ставленням до себе. А дехто з них навіть тримав плакати з написом «Відпустіть нас на роботу».

Нині майданівці все більше використовують у боротьбі з владою креативне мистецтво. Це і прикрашені стіни будівель на вулиці Грушевського у Києві портретами Тараса Шевченка у революційній хустці на обличчі, Лесі Українки в протигазі, а також Івана Франка у касці, і концерти на революційних піаніно, що відбуваються повсюдно. Одеса додала до цього не лише нинішню «атаку на мерію», а ще й виставку плакатів та карикатур і дотепне віче, на якому одесити проголосили себе «западенцями».

Сергій ГОРИЦВІТ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру