“Повітряний терорист” з України в Туреччині затьмарив “подвиг колеги” з Росії на Домінікані

Дата: 09.02.2014
Автор:

У світі зараз найбільше говорять про двох “повітряних терористів”: один – з Росії, який 2 лютого “підняв на вуха” лише поліцію Домінікани, а потім сам ліг зв’язаний у прохід посеред літака; а другий – з України, який 7 лютого змусив піднятися по тривозі два винищувачі турецьких ВПС і один український винищувач, а ще – змусив заворушитися спецслужби України, Росії і Туреччини і здався поліції лише після приземлення в аеропорту.
Пасажир з Харкова до Стамбула мав глобальні вимоги – на відміну від росіянина, який п’яним летів з Москви на Домінікану і влаштував дебош тільки з-за того, що стюард попросив його підняти вертикально спинку крісла.
Пасажир, який намагався захопити літак рейсу Харків-Стамбул 7 лютого, під погрозою вибуху вимагав звільнення всіх заручників в Україні…
Про це заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.
“Під час польоту харків’янин 1969 року народження спробував увірватися до кабіни пілотів і вимагав розвернути літак у напрямку Сочі, де, як він сказав “знаходяться Путін та Янукович, у яких руки в крові”, – заявив Ленко.
За його словами, пасажир “висунув вимогу звільнити всіх заручників в Україні, інакше погрожував підірвати літак”.
За словами Ленко, за фактом погрози вчинення терористичного акту слідче управління СБУ у Харківській області призначило досудове розслідування.
Як відомо, 7 лютого рейсовий літак Харків-Стамбул здійснив вимушену посадку в аеропорту Стамбула у зв’язку зі спробою громадянина України змусити екіпаж направити літак у Сочі. На борту перебували 110 пасажирів.
За повідомленням турецьких ЗМІ, “викрадач літака” – громадянин України 1969 року народження з російським прізвищем Козлов. Припускають, що він був на підпитку.
У Міністерстві закордонних справ заявили, що українець не мав при собі ні зброї, ні вибухівки.
Також у повідомленні МЗС зазначається, що “український дебошир у аеропорту Стамбула добровільно здався поліції”.

Увечері 7 лютого, у зв’язку зі спробою угону пасажирського літака, що слідував рейсом “Харків-Стамбул”, з військового аеродрому “Бельбек” під Севастополем було піднято черговий винищувач Су-27.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
“Винищувач провів у повітрі майже півтори години з метою контролю повітряного простору України на кордоні з Російською Федерацією та недопущення порушення кордону. Тим часом літак, який нетверезий пасажир з міста Харків намагався направити до російського міста Сочі, де розпочалася церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор, було успішно приземлено у аеропорту міста Стамбул”, – зазначається в повідомленні.
Нагадаємо, 6 лютого з Миргорода до Криму здійснили переліт літаки Су-27 Галацької бригади тактичної авіації, які заступили на бойове чергування у системі протиповітряної оборони України під час проведення в російському місті Сочі зимових Олімпійських ігор. Втім, український літак так і не знадобився – два турецькі винищувачі супроводжували пасажирський літак з “терористом” на борту до самої посадки в Стамбулі.

За матеріалами Інтернет-видань України та Росії

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру