На Одещині ширяться чутки про румунських “миротворців”, а козаки готові захищати українську територію

Дата: 04.02.2014
Автор:

Політична криза в Україні спровокувала розмови у країнах-сусідках про територіальні претензії.
На півдні Одещини у молдавських селах буцімто взагалі активізувались прорумунські організації, що діють під виглядом націонал-культурних спільнот. Очільник МЗС Леонід Кожара заявляв, що будь-які спроби зазіхнути на територіальну цілісність України отримає жорстку відповідь, – йдеться в сюжеті ТСН.
В селі Озерному, за чутками, у поштові скриньки селян невідомі вкидали листівки із закликом готуватися до появи румунських миротворців, які прибудуть на захист своїх громадян. Це збіглося із загостренням політичної ситуації в Україні.
Сільський голова Озерного Іван Арнаут заперечує румунські десанти. Відвертої прорумунської пропаганди, каже, немає. Хоча сільський голова зізнається , що час від часу прорумунські сили збурюють розмірене життя селян і каже про духовну та культурну експансії. Пам’ятник з орлом, встановлений односельчанам, полеглим у часи Першої світової, – став місцем паломництва румунських делегацій. Попереджати про візити місцеву владу не вважають за потрібне.
Сільрада з цього приводу вже писала ноти протесту генеральному консульству Румунії в Одесі. Селяни Озерного ледь відбилися від встановлення пам’ятника односельчанину маршалу Авареску, армія під командуванням якого свого часу окупувала Бесарабію.
Чутки про румунських екстремістів змусили місцевих козаків ледь не мобілізувати свої сили, щоб дати відсіч радикалам. Отаман Бесарабського полку Українського реєстрового козацтва Денис Шевченко каже: якщо буде загроза для Бесарабії, то козаки готові грудьми захистити свою територію.
Радикальні прорумунські організації замахуються на українські землі Офіційний Бухарест нібито й ні при чім. На державному рівні Румунія фінансує лише культурні програми і не має жодних територіальних претензій. Водночас у руках прорумунських сил є козир – всі прорахунки української влади…

http://tsn.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру