Екс-президент України і екс-радник президента Росії попереджають про небезпеку зовнішньої агресії

Дата: 03.02.2014
Автор:

Кремль розглядає чотири сценарії щодо України, – заявив колишній радник Путіна. У найближчі тижні вирішиться доля незалежної України. Кремль готується до розчленування України за прикладом того, як від Грузії були відокремлені Абхазія і Південна Осетія.Про це заявив екс-радник Володимира Путіна, член російського Комітету солідарності з Майданом і економіст Андрій Ілларіонов в ефірі «Громадського телебачення», – пише Gazeta.ua.
«Я хотів би ще раз звернутися до вас і до ваших глядачів. Зараз доля, не побоюся цього слова, не тільки Майдану, а й України буде вирішуватися протягом найближчого тижня – максимум двох тижнів. Це ключові події і ключовий час», – заявив він.
«І мені здається, що саме в ці два-три, максимум, тижні буде вирішуватися доля незалежної України», – додав А. Ілларіонов.
Він звернув увагу на те, що в ефірі російського телебачення такі спікери, як Жиріновскій, Глазьєв і Дорєнко, неодноразово закликали до жорсткого придушення виступів опозиції в Києві.
«Ніхто вже не приховує, йде відверта пропагандистська підготовка до втручання з боку Росії в українські справи», – додав Ілларіонов.
Він уточнив, що Кремль сумнівається в надійності Віктора Януковича, в як можливу альтернативу йому розглядають Андрія Клюєва та Віктора Медведчука.
«Кремль перестав орієнтуватися тільки на Януковича. Мабуть, прийнято рішення, що виявився недостатньо надійним… Дії здійснюють незалежно від того, яка позиція Партії регіонів і Януковича», – стверджує екс-радник Путіна.
За його словами, останнім часом щодо України неодноразово озвучували тезу: «Головне – дожити і пережити початок Олімпійських ігор».
«Потім іноземні гості або вже поїдуть, або буде не суттєво, чи залишаться вони.. Головні рішення мають прийняти протягом максимум 10 днів… Інакше Україна може вийти з кризи і зміцніти… Нарешті, в подальшому увага Заходу може бути більшою, ніж зараз», – пояснив Ілларіонов логіку керівництва РФ.
За його словами, Кремль розглядає чотири сценарії щодо України.
Перший – повний контроль над усією Україною з допомогою особи, яка користуватиметься довірою всієї країни. «Але цей варіант стає малоймовірним», – зазначив Ілларіонов.
«Головний варіант, на якому зосереджується більша частина сил, – федералізація або конфедералізація України. Люди, так чи інакше пов’язані з Кремлем, постійно називають цей варіант… Мета полягає в тому, щоб встановити контроль над Східною та Південною частиною України», – додав він.
«Третій варіант – якщо не вдасться встановити контроль над усім Південним Сходом, то встановити його над найважливішими районами. Перші кандидати – Одеса, Миколаїв, Луганськ, Донецьк, Харківська область, Крим», – вважає А. Ілларіонов.
«Четвертий варіант – Крим або ж зупинитися тільки на Севастополі. По суті, єдиному регіоні України, де питома вага російських мешканців перевищує половину населення регіону. Раніше такі плани висловлювалися в приватних виступах, академічних, а зараз це активно обговорюють у прямому ефірі у прайм-тайм державних телеканалів. Кажуть, що Україна – держава, яка не відбулася. Головне – що історичний шанс на «возз’єднання Росії» через кілька тижнів може закритися, тому відкладати вирішення питання не можна», – розповів екс-радник Путіна.
«Ситуація дуже схожа на те, що було влітку 2008 року, коли російське керівництво вирішило, що тільки в тому році можна домогтися відторгнення Абхазії та Південної Осетії від Грузії. Тоді в секретній доповіді говорилося, що вікно можливостей – не далі ніж кінець 2008 року. Це був час Пекінської олімпіади. Очевидно, якийсь подібний документ щодо України вже існує, і його цитують різні виступаючі люди в російських ЗМІ», – вважає Ілларіонов.
Він нагадав, що в 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті Володимир Путін сказав, що «Україна – це історичне непорозуміння, держава, створена на російських землях».
Ілларіонов також прокоментував заяви активістів Майдану про те, що в Україні вже присутні представники російських спецслужб.
«Україна вже сприймається як майбутній театр бойових дій. Туди вже закидають підрозділи, які повинні бути до офіційного початку серйозних операцій… Зрозуміло, що сучасна Україна – це не Грузія, не заняття аеропорту в Косово. Україна – велика країна. Щодо неї можуть застосувати набагато тонші засоби – користуватимуться українськими силами, політиками, лише при деякому супроводі російських підрозділів», – вважає екс-радник Путіна.

Колишній Президент України Віктор Ющенко теж попереджає про можливість зовнішньої агресії через нестабільну ситуацію в Україні.
Про це він сказав під час круглого столу “Демократичний процес і загрози радикалізації в Україні”, повідомляють “Українські новини”.
“У XX столітті ми шість разів проголошували суверенну незалежну Україну, і п’ять разів її втрачали з однієї причини… зовнішня агресія”, – сказав Ющенко.
При цьому, при згадці екстремізму, він зазначив, що не підтримує обговорення тем, які штучно створюються на побутовому рівні.
У зв’язку з цим він нагадав, що 21 листопада люди почали мітингувати тільки з однією метою, висловити підтримку європейській інтеграції України.
На його думку, призупинення Кабміном підготовки підписання угоди про асоціацію з ЄС створило умови, за яких багато людей почали відчувати себе обдуреними.
На закінчення він сказав, що тільки за допомогою проведення загальнонаціонального круглого столу можна вирішити політичну кризу в Україні.
Як відомо, глава МЗС Леонід Кожара обіцяв належну і жорстку реакціюв разі претензій інших країн на територію України…

www.pravda.com.ua, www.gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру