На Мюнхенській безпековій конференції – словесні “бої” за Україну: між США і Європою та Росією

Дата: 01.02.2014
Автор:

В ході Мюнхенської конференції з безпеки, між дипломатами США та ЄС з одного боку, та Росії з іншого відбувся обмін гострими репліками стосовно майбутнього України. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Так, Герман ван Ромпей, президент Європейської ради заявив, що “майбутнє України належить ЄС”, а Державний секретар США Джон Керрі повідомив, що США підтримують “бій України за демократію”. Між тим, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив країни Заходу у подвійних стандартах стосовно протестів в Україні.

У ході виступу Джен Керрі зазначив, що у багатьох частинах Східної Європи та Балкан спостерігається “тривожна тенденція” :

“Прагнення людей знову розтоптують на догоду корумпованим олігархічним інтересам – які використовують гроші, щоб придушити політичну опозицію на незгоду, купили політиків та медіа та послабити незалежність судової системи”.

«Переважна більшість українців прагне жити вільно у безпечній і процвітаючій країні. Вони борються за право спілкуватися з партнерами, які допоможуть їм реалізувати їхні устремління», – наголосив Керрі.

У репліці зверненій до Росії, Керрі зазначив :

«Сполучені Штати та ЄС солідарні з народом України в цій боротьбі. Росія та інші країни не повинні дивитися на європейську інтеграцію своїх сусідів як на програшний варіант. Фактично Уроки останніх півсотні років полягають у тому, що ми можемо досягти набагато більшого, коли Сполучені Штати, Росія і Європа спільно працюватимуть», – наголосив держсекретар США.

“Майбутнє не повинно бути лише разом з однією країною, і тим більше воно не може бути вимушеним вибором”, – цитує Керрі Бі-Бі-Сі.

Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що “Україні нав’язують вибір і Росія не буде частиною цього процесу”.

Лавров звинуватив країни Заходу у подвійних стандартах щодо подій в Україні.

Він запитав: “Що спільного між підбурюванням до насильницьких вуличних протестів та демократією? Чому ми не чуємо про засудження тих, хто захоплює державні будівлі та нападають на правоохоронців, використовують расистські та антисемітські гасла?”

Очікується, що сьогодні Керрі зустрінеться із лідерами української опозиції – Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличко, Петром Порошенком та співачкою Русланою Лижичко.

Офіційну делегацію України очолює міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Текст підготовлено на основі матеріалів “Бі-Бі-Сі” та “Радіо Свобода”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру