Патріарх Філарет відмовився від ордена, яким його нагородив Янукович

Дата: 22.01.2014
Автор:

Сьогодні патріарху виповнилося 85 років…
Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет відмовився від ордена За заслуги I ступеня, яким його нагородив президент Віктор Янукович.
Про це сказано в заяві патріарха на сайті української православної церкви.

«З офіційного повідомлення на сайті президента України стало відомо про указ глави держави про нагородження мене орденом “За заслуги” I ступеня. Також на сьогоднішньому засіданні Священний Синод Київського Патріархату виніс рішення про нагородження мене орденом Святого апостола Іоанна Богослова – у зв’язку з моїм 85-річчям. В умовах, які сьогодні склалися в Україні, коли загинули люди, а в центрі Києва триває жорстоке протистояння, я прошу не вручати мені нагород. Це моє рішення також підтримали члени Священного Синоду та інші архієреї, які зібралися сьогодні у Києві. Поділяючи з українським народом біль і скорботу, Церква молиться за мир і припинення міжусобиці і закликає до молитви всіх вірян. Також ми молимося за душі загиблих, за полегшення страждань і зцілення постраждалих”, – заявив Філарет.

Він зазначив, що духовенство має читати молитви там, де цього просять люди, а також сприяти упокоренню ворожнечі в країні.

www.korrespondent.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру