Рада ЄС закликає переглянути «закони 16 січня» і занепокоєна подіями в Україні

Дата: 20.01.2014
Автор:

Рада ЄС висловлює глибоке занепокоєння з приводу законів, ухвалених 16 січня Верховною Радою України за сумнівних процедурних обставин. Про це йдеться в сьогоднішньому рішенні Ради.

«Ці законодавчі акти значно обмежать засадничі права українських громадян на об’єднання, свободу медіа й преси, а також серйозно уріжуть діяльність громадських організацій. ЄС закликає українську владу забезпечити перегляд цих законів та привести їх у відповідність з європейськими та міжнародними зобов’язаннями України», – мовиться в заяві.

Крім того, в документі йдеться про те, що ЄС дуже занепокоєний нещодавнім розвитком подій в Україні й закликає всі сторони шукати всеохопного діалогу й демократичного розв’язання нинішньої політичної кризи – розв’язання, що відповідатиме сподіванням українського народу. ЄС закликає всі залучені сторони до стриманості, а владу – до повного шанування та захисту права мирних демонстрантів на збори, свободу слова і преси. Щодо всіх насильницьких дій слід провести належне розслідування та притягти до відповідальності тих, хто за них відповідальний, мовиться у заяві.

«Нагадуючи про висновки Ради ЄС, ухвалені 10 грудня 2012 року, ЄС заявляє про те, що він залишається вірним ідеї політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським союзом, що спиратиметься на шанування спільних цінностей. Він також залишається вірним ідеї підписання Угоди про асоціацію, включно з розділом про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, щойно Україна буде до цього готовою», – мовиться в заяві.

Протистояння на вулиці Грушевського в Києві триває відучора, приблизно від 15:00, коли радикально налаштовані демонстранти вирішили прорвати кордон міліції і пройти до Будинку уряду і Верховної Ради.

www.radiosvoboda.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру