У День Соборності Київ вишикується у “живий ланцюг”

Дата: 16.01.2014
Автор:

22 січня з нагоди Дня соборності та 95-ї річниці з дня проголошення Незалежності України мешканці столиці з’єднають “живим” ланцюгом два береги Дніпра. В символічну колону вони вишикуються на мості Патона. Про це УНН повідомили організатори акції “Живий ланцюг Соборності”.
Даний захід проводитимуть вже всьоме, його засновником вважається Братство козацького бойового звичаю “Спас”. Організатори акції відзначають, що вони наслідують перший “живий” ланцюг в Україні, який було утворено в січні 1990 року і котрий з’єднав Київ і Львів.

Очікується, що подібне єднання відбуватиметься і в інших містах нашої держави. Крім того, традиція “живого” ланцюга Соборності України поширилася також у світі. Цього року аналогічні акції єднання відбудуться в Швеції, Британії, Польщі, Естонії, Канаді, Німеччині й США. Захід має на меті символічно об’єднати українців у всьому світі.

Нагадуємо, що 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий Універсал, згідно якого Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року, в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру