У Луцьку розпочали випуск поштових листівок серії «Героїка Армії Української Народної Республіки»

Дата: 13.01.2014
Автор:

У Луцьку розпочали випуск поштових листівок під назвою «Героїка Армії Української Народної Республіки». 

Серія складатиметься з низки портретів старшин і козаків, військових нагород, колективних світлин, зображень бронепотягів, панцерних автомобілів, військових літаків, які брали участь у війні за незалежність України в 1917-1921 роках, ‒ повідомляє Український погляд.

Ініціатива випуску поштівок належить Благодійному фонду «Героїка», відомому завдяки своїй діяльності з популяризації історії боротьби за незалежність, зокрема відновленням українських військових поховань.
Перша листівка, випущена за сприяння шевченкознавця Руслана Теліпського, присвячена командирові 3-го кінного полку Армії УНР полковнику Олександру Вишнівському.

«Імена та обличчя наших національних героїв досі малознані серед широкого загалу. Наприклад, хто з жителів Запорізької області чув про земляка Олександра Вишнівського? На жаль, навіть більшість селян Заливного нічого не знають про свого односельця. Хоча пишатися є чим. Мова не лише про численні ордени, яких удостоївся Вишнівський. Мова про те, що далеко не кожне українське село дало батьківщини полководця, здатного водити в атаку полк проти дивізії ворогів», – розповідає Теліпський.

Одержати листівку можна у волонтерів Благодійного фонду, попередньо надіславши листа за адресою: heroic.spirit@gmail.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру